Bajnokverés Komáromban

Komárom |

<p>Izgalmas mérkőzésen gyűrte le hétfő este 87:79-re a bajnoki címvédő privigyeieket az MBK Rieker Com-therm férfi-kosárlabdacsapata az Eurovia SBL pótolt mérkőzésén.</p>

A mostani szezonban egyszer már lejátszották a tavalyi bajnoki döntő „visszavágóját”, akkor a privigyeiek 26 ponttal elporolták a komáromiakat. De nem is emiatt volt igazán jelentős a Duna-partiak sikere: Richard Ďuriš vezetőedző legénysége most először tudott meccset nyerni azon négy csapat egyike ellen, amely az idény nagy részében kibérelte az első helyeket a tabellán (aktuális sorrendben a kassaiak, az Inter, a lévaiak és a privigyeiek).

„Megfelelő időben jött ez a győzelem. Főleg pszichésen volt ez nehéz meccs számunkra, mert a tabella szempontjából nagyon fontos lévai derbit nem tudtuk megnyerni szombaton. Épp ezért még fontosabb volt, hogy a privigyeieket legyőzzük. Bízom benne, hogy ez jó elrugaszkodást fog jelenteni az alapszakasz második felére és a közvetlenül előttünk álló meccsekre is, mert az élmezőny csapataival, az Interrel és a kassaiakkal mérkőzünk” – mondta lapunknak a 87:79-es győzelem után Ďuriš.

A jövő helyett azonban térjünk még vissza pár szó erejéig a hétfő esti rangadóhoz. A vendégek európai kupakötelezettsége miatt szerdáról előrehozott mérkőzésen kérdés volt, a két nappal korábbi bajnoki forduló melyik gárdából vett ki többet. Az első pár perc alapján rávágtuk volna, hogy a privigyeiekből, de a tízpontos (10:0) komáromi vezetés szépen lassan apadni kezdett. A 14. percben – a mérkőzésen először – már a privigyeiek vezettek 32:30-ra, köszönhetően elsősorban rendkívül hatékony távoli dobásaiknak. „A privigyeiek stílusa a hárompontosokra épül, nagyon jó játékosaik vannak erre. Csurovics kolléga taktikája az Európa-kupában is sikeres, ami jelzi, hogy nem egyszerű megbirkózni vele, nekünk is 14 triplát dobtak. A kulcsfontosságú az volt, hogy egy az egyben ne tudjanak minket megverni védekezésben, mert így nem kell olyan nagyszámú játékosnak embert váltania defenzívában” – magyarázta Ďuriš, hozzátéve, védencei kiküzdötték a győzelmet.

Ugyanis 49:49 után, a 24. perctől egészen az utolsó előttiig nagyon kiegyenlített volt a meccs, legfeljebb hat pont volt a két csapat közti különbség. Mikor már-már úgy tűnt, zsebben a komáromi siker, mindig jött egy vendégtripla. A hajrában azonban megremegtek a privigyei kezek, Bilicék viszont jó százalékban értékesítették a büntetőket (25/18), és 85:77-nél, 42 másodperccel a vége előtt elkezdhetett zúgni a „Szép volt, fiúk!”

És zúgott is jó erővel, mivel a szokatlan hétfői időpont ellenére mintegy kétharmadnyira megtöltötték a csarnokot a lankadatlanul buzdító drukkerek. (S bár nem kapcsolódik szorosan a meccshez, azért említsük meg, hogy az Eurovia SBL fura sorsolása miatt ebben az idényben a komáromiak 20 hazai találkozójából mindössze 4 esett/esik szombatra, amikor azért jóval többen el tudnak menni drukkolni, mint hétköznap.)

A riválisokhoz képest egy meccsel még mindig kevesebbnél tartó komáromiak ezzel a győzelemmel a hatodik helyre jöttek fel a táblázaton, a svitiek mögé. „Amióta ideigazoltam, négy győzelem és egy vereség a mérleg. Remélem, hasonló lesz a folytatás is, és akkor mindenki elégedett lesz” – jegyezte meg a 221 centis Boris Bojanovský, aki alig győzött eleget tenni a sok-sok alkalmi fotós felkérésének.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?