Bajnoki címre törnek a kassaiak

<p>Ma (17.00) a Košice– Martin és a Nitra–Zvolen mérkőzésekkel megkezdődik a jégkorong Tipsport Extraliga Slovnaft Playoffja.</p>

OROSKY TAMÁS

Az extraliga rájátszásába jutott nyolc csapat közül egyedül a tavalyi ezüstérmes kassaiak merik nyíltan vállalni, hogy kizárólag a bajnoki címmel lesznek elégedettek. „Az, hogy hetedszer is megnyertük az alapszakaszt, hogy gyakorlatilag egyszer sem kerültünk hullámvölgybe a szezon során, és hogy a játékosokat elkerülték a komoly sérülések, mind azt sugallja, hogy bajnokok leszünk. Mi azért igyekszünk a földön maradni, lépésről lépésre haladni, de a célunk egyértelműen az aranyérem. Most arra összpontosítunk, hogy a turócszentmártoniak elleni széria ne legyen négy meccsnél hosszabb” – jelentette ki a playoffot felvezető pozsonyi sajtótájékoztatón Juraj Bakoš, a kassaiak főmenedzsere.

Optimizmusa érthető: Bartošék hat találkozóból ötöt megnyertek a Mountfield ellen az alapszakaszban (a playoff-beli örökmérleg 11:1), s nem valószínű, hogy a bajnokság legjobb védelmének (98 kapott gól) komoly gondot tudnának okozni a támadásban halovány közép-szlovákiaiak, akik 120 góljánál minden gárda többet szerzett, és akik számára már a nyolcadik hely is sikernek számít.

A bajnoki címvédő zólyomiak szótárából egyelőre hiányzik ez a kifejezés, pedig gyakorlatilag változatlan kerettel vágtak neki az idénynek – annyi különbséggel, hogy Peter Mikula vezetőedzőt menesztették. Ľubomír Oslizlo, majd az őt felváltó Július Šupler sem talált rá a győzelmekhez vezető útra, így most Josef Turek vezetésével próbálnak meg belekapaszkodni az elcsépelt mondásba, mely szerint a rájátszással egy teljesen új verseny kezdődik...

A közép-szlovákiaiaknak nem lesz könnyű dolguk, Nyitrán egyértelműen felszálló ágban van a hoki: a kassaiak után övéké a második legmagasabb átlagos nézőszám, a nyitraiak ütötték a legtöbb gólt (192), a 41 éves Jozef Stümpel személyében ők adják az alapszakasz pontversenyének győztesét, és náluk szerepel a szocsi olimpián parádézó szlovén kapus, Robert Kristan is. „Sikerült megfelelni a krédónknak, hogy a szurkolók érdekében tegyünk mindent, akik valóban együtt élnek a csapattal. De azért a címvédő ellen felelősségteljesen fel kell készülni” – mondta Ján Plandora, a nyitraiak tisztségviselője.

A mai és holnapi 2-2 meccs után, hétfőn és kedden a másik négy csapat is jégre lép, a besztercebányaiak a szakolcaiakkal, a pöstyéniek a poprádiakkal játszanak.

Újdonság, hogy a playoff legértékesebb játékosát internetes szavazással fogják meghatározni, a hokej.sk honlapon bárki voksolhat az MVP-re már a negyeddöntőktől kezdve. A legtöbb szavatot kapó hokis az Aranykorcsolya díjjal gazdagodik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?