Bajnoki aranyat érő ugrások

Új nevek tűntek fel a fedett pályás atlétikai idényben a szlovák korosztályos bajnokok között. Fekete Sebestyén és Kondé Péter magas-, Vodnyanszká Renáta távolugrásban érdemelte ki az aranyérmet. Mindannyian a dunaszerdahelyi Megy Sport versenyzői.

Új nevek tűntek fel a fedett pályás atlétikai idényben a szlovák korosztályos bajnokok között. Fekete Sebestyén és Kondé Péter magas-, Vodnyanszká Renáta távolugrásban érdemelte ki az aranyérmet. Mindannyian a dunaszerdahelyi Megy Sport versenyzői. Edzőjük a nagy előd, Medgyes Renáta.

A dunaszerdahelyi atlétika újraéledésének első látványos eredménye az idei fedett pályás idény hajrájában, az országos bajnokságokon jelentkezett. Öt bajnoki éremmel csúcsosodott ki. „Nagyon elégedett vagyok védenceim helytállásával. Szeptember óta erre készültünk, s bizony nem volt egyszerű az edzések és mindennapi elfoglaltságaim összehangolása. Kemény munka eredménye ez az éremtermés! – értékelt Medgyes Renáta, aki egykori sikerszámaiban nevelt korosztályos bajnokokat.

Fekete Sebestyén a fiatalabb diákok között végzett a mezőny élén 160 centis ugrással. „Beállította szabadtéri egyéni csúcsát, s ezzel elérte a kitűzött célt. Elsődleges az arany megszerzése volt, ez párosult a csúcsbeállítással – árulta el a dunaszerdahelyi Vámbéry-alapiskola diákjáról edzője, aki azt is elmondta, hogy lánya, Vodnyanszká Renáta szintén abba az iskolába jár, s ugyanitt van, lehet (amiért köszönet jár) a klub bázisa is. – Nagy izgalmak közepette éltem át Renike bajnoki versenyét a fiatalabb diákok mezőnyében. Még jobban stresszeltem, mint versenyzőkoromban. Távolban 497 centis egyéni csúccsal indult, végül 492 centivel érdemelte ki az aranyérmet. Rajtolt az idősebb diáklányok mezőnyében is, 495 centivel lett bronzérmes. De ha betűri a trikóját, hosszabb is lehetett volna a kísérlete, mert homokot ért a ruhadarab, s az a hely számított a talajfogásnak. Öt métert akart ugrani, most nem sikerült, de jó úton haladunk felé. Korosztályában kipróbálta a 150 méteres síkfutást is. Úgy lett harmadik, hogy mivel nem volt eredménye ebben a számban, az utolsó, leggyengébb futamba sorolták be, de kifutotta magát, a harmadik legjobb idővel ért célba.”

Kondé Péter komáromi fiú, a dunaszerdahelyi sportgimnázium diákja. Ő 17 évesen a junior fiúk magasugrásában győzött. Eredménye 193 centi. „Szeptembertől készül nálunk, sokat foglalkozom vele, szinte napi szinten, a technika, a ráfutás fokozatosan beépült a kísérletébe, előtte jóformán edzés nélkül, helyből rugaszkodott a léc fölé. Télre stabilizálta eredményeit, háromszor egyéni csúcsot is javított” – méltatta gimnazista védencét Medgyes Renáta.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?