Bagócs egyedülálló bravúrja

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉSPustków-Osiedle/Királyhelmec. Egyéniben győzött, női párosban és csapatban ezüstérmet szerzett a mindössze 16 éves Bagos Viktória az idei, sorrendben hatodik lábtoll-labda Európa-bajnokságon.

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Pustków-Osiedle/Királyhelmec. Egyéniben győzött, női párosban és csapatban ezüstérmet szerzett a mindössze 16 éves Bagos Viktória az idei, sorrendben hatodik lábtoll-labda Európa-bajnokságon. A lengyelországi Pustków-Osiedlében hat ország csatározásában minden várakozást felülmúló teljesítményt nyújtottak a Szlovákia színeiben induló királyhelmeci gimnazisták. Mérlegük egy arany-, két ezüst- és négy bronzérem.

Bagos Viktória női egyesben aratott győzelmével történelmet írt az öreg földrészen. Ilyen fiatalon előtte még nem volt felnőtt Európa-bajnok senki. A döntőben magyarországi ellenfelét, Mile Alexandrát győzte le 2:0-ra. „Az első játszmát könnyen nyertem 21:4-re, ám a másodikban ellenfelem már kiismerte taktikámat, és csak szoros küzdelemben tudtam őt felülmúlni 22:20-ra. Talán még ez is kellett ahhoz, hogy ezután örömöm az egekig szálljon, még nagyobb legyen” – nyilatkozta boldogan az ifjú bajnok.

Pribula Évával az oldalán párosban, Muszka Beatrice-szel kiegészülve pedig csapatban ezüstérmet vehetett át. Mindkét esetben magyarországi ellenfelekkel szemben maradtak alul a döntőben.

A négy bronzérmet egyéniben Költő Sebastian, vegyes párosban a Szimko Balázs, Pribula Éva duó, férficsapatban a Feke Gábor, Kondás Ádám, Költő Sebastian, Szimko Balázs alkotta négyes, férfipárosban a Szimko Balázs, Költő Sebastian kettős szállította Bodrogköz székvárosába.

Az éremtáblázaton is jól szerepelt Szlovákia: Magyarország és Németország mögött a harmadik helyet szerezte meg, a pontversenyben azonban megelőzte Németországot. „Elsősorban Bagos Viktória egyedülálló bravúrjának örülök a legjobban, hiszen kemény, nagyon sok lemondással járó hat év után került a csúcsra. Most láthatja igazán, hogy megérte. Ha így folytatja tovább, akár a világ legjobbjai között is ott lehet. Tehetsége és adottsága megvan, s ha akarata sem lankad, akkor ez meg is történhet – mondta Feke Gábor, a királyhelmeciek sikerkovács mestere. – A csapat többi tagja is a maximumot nyújtotta. Még szintén fiatalok, s előttük is ott áll a nagy lehetőség. Ezt akár már a soron következő jövő évi római világbajnokságon be is bizonyíthatják.” (pan)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?