Baďuríková még pótolhatatlan

Pozsony/Komárom. Kiss Tibor, a VC Komárno egyik társedzője szerint a női röplabda Extraliga hétvégén indult pontvadászatában a kilencszeres bajnok Slávia UK Bratislava mellett éppen a szintén fővárosi Doprastav lehet a mezőny másik legerősebb együttese.

Pozsony/Komárom. Kiss Tibor, a VC Komárno egyik társedzője szerint a női röplabda Extraliga hétvégén indult pontvadászatában a kilencszeres bajnok Slávia UK Bratislava mellett éppen a szintén fővárosi Doprastav lehet a mezőny másik legerősebb együttese. A sors szeszélye folytán a komáromiak éppen az utóbbiak ellen kezdték szombaton harmadik élvonalbeli szereplésüket. Sima vereség lett a vége. Kiss elismerte: számoltak azzal, hogy még nem nyerhetnek Pozsonyban. Minden érv ugyanis a hazaiak mellett szólt: „Erősebbek, összeszokottabbak, tapasztaltabbak – állapította meg a szakvezető. – Fiatal csapatunkra még rengeteg munka, számtalan mérkőzés vár, hogy sikerrel vehesse fel a harcot ellenfeleivel. Meglehetősen idegesen játszottak a lányok, nagy nyomás nehezedett rájuk, az együttes szinte fele most esett át az extraligás tűzkeresztségen. Ennek is tudható be, hogy a liberó Valachován kívül senki sem birkózott meg igazán feladatával. Mindössze a harmadik játszma volt részünkről elfogadható, csapatunk akkor már elképzeléseimnek megfelelő teljesítményt nyújtott.”

Kiss Péter klubmenedzser sokkal feszültebb hangulatban élte át a mérkőzést, de Kiss Tiborral egymástól függetlenül ugyanarra a megállapításra jutottak: a csapat leggyengébb pontja a feladó posztja. Baďuríková nyáron máshova szerződött, s a helyén egyelőre nagy űr tátong. Kokyová szombaton nem bírt a karmesteri szerepkörrel, a 16 éves Kiss Marianna pedig inkább a jövő ígérete. De mi legyen a jelennel? Feladót kell keresniük! Olyan labdaosztogatót, aki fiatal társainak is szárnyakat ad. Elképzelhető, hogy a közeljövőben néhány korábban visszavonult játékost is megszólítanak.

Ma azonban még a szombati csapatnak kell bizonyítania a bajnok Slávia UK ellen. A 2. kettősforduló előrehozott mérkőzését 18 órakor játsszák Komáromban, s ebben a párharcban sem a Mazúrová, Kiss edzőpáros védencei az esélyesek. A forduló folytatásaként vasárnap 17 órakor Bazinban lépnek pályára a komáromiak. (jmk)

A bajnokság állása

1. Slávia UK 2 2 0 6:1 4

Senica 2 2 0 6:1 4

3. Pezinok 2 1 1 4:3 3

Forplast 2 1 1 4:3 3

5. Žiar 2 1 1 4:4 3

Žilina 2 1 1 4:4 3

7. Doprastav 1 1 0 3:0 2

8. Košice 2 0 2 0:6 2

Nitra 2 0 2 0:6 2

10. Komárno 1 0 1 0:3 1

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?