Babosék az elődöntőbe jutottak Wimbledonban

Simona Halep

A női mezőnyben mindkét volt világelső, Simona Halep és Serena Williams is nehéz mérkőzést nyerve jutott az elődöntőbe a wimbledoni tenisztornán. Csakúgy, mint Babos Tímea és Kristina Mladenovic női párosban.
 

A torna hetedik kiemeltje, a román Simona Halep egy szoros és egy sima szettben győzte le a kínai Csang Suajt. A volt világelső rosszul kezdte a meccset, Csang azonnal az első adogatását elvette, majd a sajátját hozta, ezzel megerősítette a brékelőnyét, így gyorsan 4:2 lett a kínai teniszezőnek. A hatodik, maratoni hosszúságú játék fordulópont volt az egész mérkőzés szempontjából. Halep négy bréklabdát is sikerrel hárított és behúzta a játékot, ezzel új erőre kapott. A következő játékban azonnal elvette az ellenfele adogatását. Ezután már nem volt bréklabda, a rövidítést pedig Halep bírta jobban idegekkel, övé lett az első játszma. A második szett már sokkal simább volt, Halep kétszer brékelte Csangot és végül 7:6, 6:1-re megnyerte a meccset. 


„Az első szett nagyon nehéz volt, keményen kellett küzdenem, hogy megnyerjem. Tudtam, hogy ma csak akkor győzhetek, ha a lehető legjobbamat hozom” – mondta Simona Halep a meccs után, aki karrierjében másodszor jutott el Wimbledonban az elődöntőig. 
Itt az amerikai Serena Williams lesz az ellenfele, aki három játszmában, 6:4, 4:6, 6:3-ra legyőzte honfitársát, Alison Riske-et. „Kiszenvedett győzelem volt, Alison nagyon jól játszott, tudta, hogy nincs veszítenivalója. Végül én is így kezdtem teniszezni, és bejött” – értékelt a tavalyi döntős, aki már hét alkalommal megnyerte a wimbledoni tornát. A mérkőzésen összesen 11-szer brékelték egymást a felek. Williams eddig a tornán összesen 22 ászt ütött, most ezen a meccsen 19-et.


Elődöntőbe jutott Babos Tímea is Kristina Mladenovic oldalán a női páros mezőnyében. Az első helyen kiemelt duó nehéz meccsen, több, mint két óra játék után győzte le a Nicole Melichar–Květa Peschkepárost. Már az első szett első játéka óriási küzdelmet hozott, Babosék két bréklabdához is jutottak, ám egyiket sem tudták kihasználni. Nem úgy, mint az ellenfél, akik a negyedik gémben jutottak bréklabdához, amit azonnal értékesítettek is, így 3:1-re elhúztak. Innen már nem is tudtak felállni Babosék. A második játszmát azonban már ők nyerték, kétszer is elvették az ellenfelük adogatását. A döntő szett több, mint 1 óráig tartott, és a magyar–francia párosnak kétszer is a meccsben maradásért kellett szerválni. Végül ők bírták jobban a végjátékot, és 2:6, 6:2, 9:7-re megnyerték a meccset. Ezzel Babos és Mladenovic sorozatban negyedszer lett elődöntős Grand Slam-versenyen női párosban. 


Wimbledonban idén vezették be, hogy a döntő játszmában 12:12-nél tiebreak határoz a továbbjutásról, de mostanáig erre nem került sor. A férfi párosok keddi nyolcaddöntőjében aztán a nyolcadikként rangsorolt ausztrál John Peers és finn Henri Kontinen duója így múlta felül a 12. helyen kiemelt Rajeev Ram, Joe Salisbury amerikai, brit kettőst. A rövidítés nem hozott izgalmas csatát, előbbi egység 7:2-re bizonyult jobbnak. A 7:6, 6:4, 3:6, 4:6, 13:12-es eredményt hozó találkozó egy perc híján négy és fél óráig tartott. ⋌(MTI, TASR, mgy)

Érdekes

WIMBLEDONI TORNA

férfiak, nyolcaddöntő: Guido Pella (argentin, 26.)–Milos Raonic (kanadai, 15.) 3:6, 4:6, 6:3, 7:6, 8:6; Kei Nisikori (japán, 8.)–Mihail Kukuskin (kazah) 6:3, 3:6, 6:3, 6:4; Roher Federer (svájci, 2.)–Matteo Nerrettini (olasz) 6:1, 7:2, 6:3; Novak Djokovics (szerb, 1.)–Ugo Humbert (francia) 6:3, 6:2, 6:3; Sam Querrey (amerikai)–Tennys Sandgren (amerikai) 6:4, 6:7, 7:6, 7:6, David Goffin (belga, 21.)–Fernando Verdasco (spanyol) 7:6, 2:6, 6:3, 6:4.
Nők, nyolcaddöntő: Johanna Konta (brit, 19.)–Petra Kvitová (cseh, 6.) 4:6, 6:2, 6:4.
Negyeddöntő: Simona Halep (román, 7.)–Suaj Csang (kínai) 7:6, 6:1; Serena Williams (amerikai, 11.)–Alison Riske (amerikai) 6:4, 4:6, 6:3; Jelina Szvitolina (ukrán, 8.)–Karolína Muchová (cseh) 7:5, 6:4.
Női páros, nyolcaddöntő: Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.)–Alize Cornet, Petra Martic (francia, horvát) – Cornet és Martic visszalépett utóbbi hátsérülése miatt. Negyeddöntő: Babos, Mladenovic– Nicola Melichar, Květa Peschke (amerikai, cseh, 7.) 2:6, 6:2, 9:7.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?