B1: Kovács Tamás csapata lesz a DVSC ellenfele

Székesfehérvár/Galánta |

<p>Ahogy Kovács Tamás megjósolta, úgy is lett. A galántai K. O. Box vezetőedzője a mérkőzés előtt csapata 8:6-os győzelmét várta, s a ringben is végül ez az eredmény született a BoxingONE Championship (B1) közép-európai amatőr ökölvívó csapatbajnokság elődöntőjének második összecsapásán.</p>

Az újonc mátyusföldi gárda ellenfele a székesfehárvári RÉV Sportcsarnokban a tavalyi második GyőriGladiator volt.

Magabiztosan kezdett a K. O. Box, négy súlycsoport párharca után már 7:1-re vezetett, aztán két vereség következett, de a végén egy döntetlen is elég volt a galántai sikerhez. A hét súlycsoportban három győzelem, két döntetlen és két vereség jelentette a márciusi döntőbe jutást, ahol a Kovács-alakulat a címvédő Debreceni VSC-vel csap össze.
„Azok hozták a pontokat, akiktől vártam – boncolgatta védencei szereplését Kovács vezetőedző. – Dávid Zöld megadta az alaphangot, és Tomáš Vaňóban is bíztam. Aztán következett a két titkos fegyverem, mégpedig a litván Elvadas Petrauskas és Ricardas Kuncaitis. Mindketten ifjúsági olimpiai bajnokok, és úgy terveztem, hogy ringbe lépésük után már 8:0 lesz a javunkra, és amikor Varga Tibor következik, már nyugodtan nézhetjük tovább a mérkőzést.”
Nem így történt, mert Petrauskas meccsét döntetlennek látták a pontozók, ezért 7:1-ről folytatták. Aztán következett a mátyusföldi gárda egyetlen galántai bokszolója, Varga Tibor. Gyengén kezdett, a második menetben rá is számoltak, de a harmadikban nagyon feljött, végül mégis ellenfele, Szabó László kapta a meccset. S miután Portéka is legyőzte Hraboveckýt (7:5), az utolsó párharcra maradt a döntés. Kovács Tamás azonban nem izgult. „Annyira bízom Sandro Dirnfeldben, hogy én csak az ő sikerét vártam. Ismerem a képességeit, hiszen naponta vele edzek. Tudja, mikor mennyit kell kiadnia magából, s ezt most is bizonyította. Döntetlenje nekünk döntőt ért, de azt megjegyezném: a ringben látottak alapján magasabb arányban is nyerhettünk volna” – dicsérte csapatát a vezetőedző.
A márciusi döntőbe jutás a 2007 októbere óta létező galántai K. O. Box klub történetének legnagyobb sikere. Egy autóbusznyi mátyusföldi drukker kísérte el a csapatot Székesfehérvárra, s mindannyian alaposan kiszurkolták magukat, s együtt örültek a megérdemelt 8:6-os diadalnak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?