Az Újpesté a trófea

Siófok. Negyedik alkalommal mér-kkőzött meg a bajnokcsapat, illetve a kupagyőztes a magyar Szuper Kupáért. A Zalaegerszeg és az Újpest összecsapásán sem szakadt meg a hagyomány: ahogyan az eddigi három alkalommal, ezúttal is a kupagyőztes szerezte meg a trófeát.
ÚJPEST–ZALAEGERSZEG 3:1 (3:0). Góllövők: Kovács Z. (31.

Siófok. Negyedik alkalommal mér-kkőzött meg a bajnokcsapat, illetve a kupagyőztes a magyar Szuper Kupáért. A Zalaegerszeg és az Újpest összecsapásán sem szakadt meg a hagyomány: ahogyan az eddigi három alkalommal, ezúttal is a kupagyőztes szerezte meg a trófeát.

ÚJPEST–ZALAEGERSZEG 3:1 (3:0). Góllövők: Kovács Z. (31., 40.), Móri (36.), illetve Egressy (85.). Játékvezető: Juhos, 6000 néző. Újpest: Vlaszá–Németh T. (14. Kunzo), Kozel, Tamási, Juhár–Simek, Farkas B. (67. Tokody), Slončik (62. Korolovszky), Rósa H–Kovács Z., Móri. Zalaegerszeg: Turi–Kocsárdi, Udvari (46. Ljubojevics), Csóka, Szamosi–Babati, Vincze O., Balog Cs., Egressy-Kenesei K. (71. Sabo), Koplárovics.

A z újpestieknél pedig végül leülhetett a kispadra az új tréner, a szlovák Ladislav Molnár, akinek az edzői végzettségével voltak problémák.Az első helyzet a bajnokcsapat előtt adódott, amikor a negyedik percben Koplárovics labdáját Egressy centiméterekkel lőtte a bal alsó sarok mellé. A ZTE-helyzetre válaszként Kovács Zoltán másolta le az egerszegi balszélső produkcióját, majd ismét a Franciaországból visszatért csatár villant: Balog hibáját kihasználva kevéssel emelt a kapu fölé. Az egykori válogatott támadó harmadszorra aztán nem hibázott: az első félóra végén Tamási visszafejelt labdáját ballal a jobb alsó sarokba passzolta. Folytatódott az újpesti fölény: előbb a fiatal Móri emelt elegánsan Turi kapujába, majd ismét Kovács Zoltán villant, aki Slčnčik átadását a bal felső sarokba csúsztatta, háromgólos vezetéshez juttatva ezzel csapatát.A második játékrész ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Az újpestiek szellemesen, kombinatívan játszottak, míg a bajnokcsapat görcsösen erőlködött, de komoly helyzetet nem tudott kialakítani a lila-fehérek kapuja előtt.Az 59. percig kellett várni a második igazán komoly zalaegerszegi helyzetre, ekkor Kenesei lövését hárította biztosan a szöget jól záró Vlaszák.A félidő közepére egyre jobban felpörgött a bajnokcsapat, Kenesei kétszer is tesztelte Vlaszákot, az első újpesti meccsén védő hálóőr azonban mindkét esetben remek vetődéssel hárított. A 72. percben aztán Vlaszák is tehetetlen volt, Vincze Ottó szabadrúgásánál azonban a kapufa az újpestiek segítségére sietett.Öt perccel a vége előtt érett góllá a bajnokcsapat küszködése, ekkor Ljubojevic indította Vincze Ottót, akinek beadását Egressy kotorta a hálóba, megszerezve ezzel a ZTE becsületgólját. A mérkőzés egészét tekintve a sokkal frissebben mozgó, ötletesebb játékot produkáló Újpest megérdemelten győzött a meglehetősen enervált teljesítményt nyújtó Bozsik-csapat ellen. A Zalaegerszegnek sokkal jobb teljesítményre lesz szüksége, ha sikerrel akarja venni az NK Zagreb elleni BL-selejtezőt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?