Az új évben állhat össze a somorjai kosarasok játéka

somorjai kosarasok
Somorja |

Négy új játékos csapatba építésével telt a felkészülési időszak a somorjai extraligás kosarasoknál, akik szombaton (18.00) a kassai Young Angels ellen kezdik az új idényt.

Soňa Svetlíková (Young Angels Košice), Lujza Burianová (Flames Wien), Radoslava Ošťádalová (Slovan) és Žofia Zárevúcka (Slovan) számtalan edzőmeccsen sajátíthatta el a csallóköziek játékstílusát – a megszokott páros, Diósi Albert vezetőedző és Suja Tímea játékos-segédedző vezetésével.

„Ügyes kosarasokról van szó, akiknél csak a tapasztalat hiányzik. Azt próbáltuk beléjük sulykolni, hogy ha van egy rendszer, amit betartanak, akkor rutin nélkül is hozhatóak a mérkőzések – mondta lapunknak Suja Tímea. – Ehhez viszont még idő kell, így az első fél évben minél többet kell edzeni, hogy automatizálódjanak a dolgok. Úgy számolunk, hogy január-február tájékán igazán összeállhat a játékunk.”

Akkorra a húszkörös alapszakasz végefelé fog járni a hat csapat – az extraliga történetének legalacsonyabb létszámú élvonalbeli bajnokságában. „Lényegében ugyanannyi mérkőzést fogunk játszani, mint a korábbi években. Ráadásul többször találkozunk az erősebb csapatokkal, ami személy szerint egyáltalán nem zavar, sőt, így nagyobb lehetőségük van a lányoknak a fejlődésre – szögezte le Suja. – Az erőviszonyokat nem tudom fölmérni, a pozsonyi Dubček gárdáján kívül nem játszottunk más riválissal. Az biztos, hogy az elején hullámzó lesz a teljesítményünk.”

A bajnoki címvédő rózsahegyieket a pöstyéniek taszíthatják le a trónról, de a kassaiakkal is számolniuk kell. Az előző idényben bronzérmes somorjaiak a papírforma alapján a besztercebányaiak és az újonc Dubček elleni meccseken számítanak favoritnak. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?