Az összetartó kollektíva diadala

Királyrév. Ha csak jobb gólkülönbséggel is, mégis a királyréviek nyerték a női területi bajnokság őszi idényét. A mátyusföldiek a 2003/2004-es pontvadászatban a 3. helyen végeztek, előretörésük sokak számára meglepetésként hatott.

Királyrév. Ha csak jobb gólkülönbséggel is, mégis a királyréviek nyerték a női területi bajnokság őszi idényét. A mátyusföldiek a 2003/2004-es pontvadászatban a 3. helyen végeztek, előretörésük sokak számára meglepetésként hatott. „Szereplésünk, eredményességünk csupán azok számára jelenthet meglepetést, akik nem ismerik csapatunk erejét. Az összetartó kollektívát nem kizárólag helybeliek alkotják. Két-két nyárasdi, patonyréti, feketenyéki és nádszegi, valamint egy nagymegyeri játékosa is van a Kozák Emil edző vezette, tizenöt fős kerettel rendelkező együttesünknek. Az illésházi Varga Marcela jelenleg anyaságin van, de már jelezte, tavasszal ismét csatasorba áll” – fogalmazott Mészáros Edit csapatvezető. Megtudtuk, hobbiszinten, kisebb-nagyobb megszakításokkal három évtizede hódolnak kedvenc sportáguknak. Vajon kitől szerzik a működéshez nélkülözhetetlen anyagiakat? „Legnagyobb támogatónk a községi hivatal, ezen kívül az AgroStar Kft.-nek is nagyon sokat köszönhetünk. Olykor helyi kisvállalkozóktól, magánszemélyektől is kapunk támogatást. Szűkös költségvetésünkből csupán a csapat utaztatására, a felszerelést beszerzésére futja – mondta Kollárik Gyula menedzser, akitől azt is megtudtuk, a 2004-es évben 24 találkozót játszottak. Ebből 15-öt megnyertek, hatszor remizek, csupán háromszor vesztettek. „A kapuban Bede Tünde, a védelemben Rózsa Szilvia és Mészáros Anikó jeleskedett. A középpályán Kozák Mónika, a csatársorban Czédli Zsuzsa és a mezőny gólkirálya, Udvaros Mária (15 találattal) játszotta a prímet. Természetesen a többiek is dícséretet érdemelnek. Kiemelném a helyi sportszervezet titkárának, Salát Zoltánnak a segítségét is, aki játékvezetőként közreműködik a meccseken” – sorolta a tényeket a királyrévi tisztségviselő. Kollárik Gyula nem leplezte, tavasszal szeretnék megőrizni pozíciójukat. (ái)

Makka edzés nélkül is vezeti a góllövőlistát

A királyréviek gólfelelőse, Udvaros Mária az érsekújváriak mezében egy évet töltött el az országos élvonalban. Utána visszaigazolt a mátyusföldiekhez. Makka (Udvaros beceneve) ugyanis nem tudta vállalni az élvonalbeli szerepléssel járó strapát. „Nincsenek felsőházi ambícióim. Nagymegyeren vállalkozunk, áruszállítással foglalkozunk. Nagy a hajtás, naphosszat autót vezetek, üzletelek. Olykor annak is örülök, ha néhány órát aludhatok. A labdarúgás csupán életem kellemes kiegészítője. Persze, ha jut rá idő” – vallott kedvteléséről a befejező csatár, aki a zárófordulóban négyszer volt eredményes. Csábították őt a kisudvarnokiak is, ám nem jártak sikerrel. „Későn kezdtem focipályafutásomat, harminckét évesen már idősnek érzem magam az élvonalbeli játékhoz” – hárította el a felkérést a gólzsák, akit négy évvel ezelőtt a nyárasdi futballpályán fedeztek fel a királyréviek. „Hozzájuk baráti szálak fűznek. Csak a bajnoki párharcokon veszek részt, edzésekre nem jut időm” – fogalmazott a mezőny legeredményesebb játékosa. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?