Az oroszok fekete napja

Melbourne. Hatalmas meglepetésre sem a 3. helyen kiemelt, Roland Garros-győztes Anasztaszja Miszkina, sem a hatodikként rangsorolt Jelena Gyementyjeva nem tudott nyerni az ausztrál nyílt teniszbajnokság nyolcaddöntőjében: előbbit a francia Dechy, utóbbit a svájci Schnyder búcsúztatta.

A francia Nathalie Dechy simán legyőzte a harmadikként rangsorolt orosz Anasztaszja MiszkinátReuters-felvételA nők viadalán az első helyen kiemelt Lindsay Davenport, akinek mindössze egy órácskára volt szüksége ahhoz, hogy legyőzze a horvát Karolina Spremet. Az amerikai teniszező (aki utoljára öt esztendeje éppen Melbourne-ben nyert Grand Slam-tornát) következő ellenfele a tizedikként rangsorolt ausztrál Alicia Molik lesz, aki 7:5, 7:6-ra verte Venus Williamst. Nem ment viszont az orosz teniszezőknek – legalábbis a hölgyeknek. A tavalyi Roland Garros-győztes Anasztaszja Miszkina nagyon simán kapott ki a 19. kiemelt francia Nathalie Dechy-től. Miszkina gyakorlatilag fonákoldalról értékelhetetlen teljesítményt nyújtott, 45 ki nem kényszerített hibát vétett, ami 6:4, 6:2-es vereséghez vezetett.

„Egyszerűen képtelen voltam koncentrálni, rengeteg könnyű labdát rontottam. Azt hiszem, az lesz a legjobb, ha elfelejtem ezt a meccset örökre” – nyilatkozta szomorúan az orosz. Nem járt jobban honfitársa, Jelena Gyementyjeva sem, aki az első játszmát még nyögvenyelősen, rövidítésben hozta, majd ugyanilyen módon elbukta a másodikat. Pedig az orosz klasszisnak már 4:0-s előnye is volt, a váratlan formahanyatlást a döntő szettben sem tudta megállítani, így aztán a 12. helyen kiemelt svájci Patty Schnyder 6:7, 7:6, 6:2-re győzött. Schnyder már tavaly is villogott Melbourne-ben, akkor három kiemelt búcsúztatásával egészen az elődöntőig menetelt, ahol Kim Clijsters állította meg.

A férfiaknál Andy Roddick alaposan megszenvedett a világranglista 102. helyén álló német Kohlschreiber ellen, ám pazar adogatójátékának köszönhetően 6:3, 7:6, 6:1-re győzött. Az amerikai ellenfele a következő fordulóban Nyikolaj Davigyenko lesz, aki megmentve az oroszok hétfői becsületét három sima szettben búcsúztatta az argentin Guillermo Canast (6:3, 6:4, 6:3). Az ausztrál Lleyton Hewitt nagy csatát vívott a spanyol Rafael Nadallal, ám 1:2-es hátrányról is megfordította a meccs állását. Hewitt ezzel a győzelemmel már biztosan az eddigi legjobb eredményét éri el az idei Australian Openen, ugyanis korábbi nyolc fellépésén még egyszer sem jutott túl a nyolcaddöntőn. 2000-ben, 2003-ban és tavaly ugyan bekerült a 16 közé, ám ott mindig vereséget szenvedett.

EREDMÉNYEK – férfiak,nyolcaddöntő: Roddick (amerikai, 2.)– Kohlschreiber (német) 6:3, 7:6, 6:1; Davigyenko (orosz, 26.)–Canas (argentin, 12.) 6:3, 6:4, 6:3; Hewitt (ausztrál 3.) Nadal (spanyol) 7:5, 3:6, 1:6, 7:6, 6:2; Coria (argentin, 6.)–Nalbandian (argentin, 9.) 7:5, 5:7, 3:6, 0:6.

Nők,nyolcaddöntő: Dechy (francia, 19.)–Miszkina (orosz, 3.) 6:4, 6:2; Schnyder (svájci, 12.)–Gyementyjeva (orosz, 6.) 6:7, 7:6, 6:2; Davenport (amerikai, 1.)– Sprem (horvát, 13.) 6:2, 6:2; Molik (ausztrál, 10.)–V. Williams (amerikai, 8.) 7:5, 7:6.

Nézőcsúcs Melbourne-ben

Melbourne. A Grand Slam-tornákra vonatkozó nézőcsúcs született Melbourne-ben, az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A szervezők tájékoztatása szerint a szombati versenynapon pontosan 60 669 szurkoló látta a helyszínen a mérkőzéseket, és ezzel első alkalommal került a 60 ezres álomhatár fölé a „napi bevétel” egy GS-viadalon. (mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?