Az NHL-es játékosok kiálltak Vůjtek és Sýkora mellett

<p>Vladimír Vůjtek szövetségi kapitány és Otto Sýkora főmenedzser is felajánlotta lemondását a Szlovák Jégkorongszövetség végrehajtó bizottságának, a testület azonban nem fogadta ezt el, tehát a májusi, minszki világbajnokságon is Vůjtek és Sýkora irányítja a szlovák hokiválogatottat.</p>

BŐD TITANILLA

A szlovák hokisok a csalódást jelentő 11. helyen végeztek Szocsiban, úgy, hogy négy meccsükön csak egy pontot szereztek.

„Nem vagyunk elégedettek” – kezdte beszámolóját Igor Nemeček, a szövetség elnöke. – A végrehajtó bizottság azonban egyetértett abban, hogy a csapat jól volt összerakva, ám a játékosok nem feleltek meg az elvárásoknak.”

A sikertelen olimpia után Vladimír Vůjtek szövetségi kapitány és Otto Sýkora főmenedzser is felajánlotta lemondását, ám a végrehajtó bizottság ezt nem fogadta el. „Egy hónap múlva kezdődik a felkészülés a világbajnokságra, szeretnénk, ha ott is ez a szakmai stáb irányítaná a válogatottat” – indokolta a döntést Nemeček. Vůjteknek és Sýkorának is május 31-éig szól a szerződése. (A végrehajtó bizottság ülését követő sajtótájékoztatón Otto Sýkora nem volt jelen, mert még Szocsiban rosszullét miatt kórházba kellett szállítani, és bár onnan hazaengedték, több hetes lábadozás vár rá. Sýkora feladatait addig részben Nemeček látja el a válogatott mellett.)

Vůjtek és Sýkora mellett nemcsak a végrehajtó bizottság állt ki, hanem a játékosok is. Tíz NHL-es hokis – Zdeno Chára, Marián Hossa, Michal Handzuš, Andrej Sekera, Tomáš Kopecký, Peter Budaj, Jaroslav Halák, Andrej Meszároš, Tomáš Tatar és az olimpiáról sérülés miatt hiányzó Marián Gáborík – levélben állt az edző és a főmenedzser mellé, kérve a szövetséget, hadd folytassák a megkezdett munkát. „Jólesett ez a levél, ez is mutatja, hogy sosem volt probléma közöttünk” – mondta Vůjtek. Nemeček hozzátette, bár a csapat nem ért el jó eredményt Szocsiban, a csapatszellemmel, az öltözői összhanggal nem volt semmi gond.

A szövetség és a szakmai stáb leginkább a Miroslav Šatan és Zdeno Chára közötti ellentét kezelésében hibázott – az olimpia előtt ez tabutéma volt, a vezetőség csak akkor beszélt nyíltan a helyzetről, miután a csapat elvesztette a nyolc közé kerülésért játszott mérkőzést.

„Belátom, hogy másképpen kellett volna kommunikálni ebben az ügyben” – ismerte el Nemeček is, bár azt hangsúlyozta, közvetítőre játszani nem a legszerencsésebb dolog, ezt a két játékosnak kellene megoldania. Šatan és Chára azonban lassan másfél éve nem beszél egymással, ennek pedig a szlovák hoki látja kárát.

„Semmit nem tennék másképp, de azért Szocsiban nemegyszer megfordult a fejemben, el kellett volna hoznom Mirót, és nyugtom lenne – árulta el Vůjtek, aki a közelgő világbajnokság előtt mindenképpen tárgyalni szeretne Šatannal. – Le kell ülnünk hármasban, a szövetség elnökével együtt. Meg szeretnék tőle kérdezni néhány dolgot, azt is, mit tervez a jövőben.” Vůjtek hozzátette, a vb-re Šatant is szívesen elvinné.

A kapitány hangsúlyozta, a Szocsiban történteket le kell zárni: „Örülnék, ha a kulisszák mögötti harcok véget érnének, és a sajtóban is a sportteljesítmény lenne a téma. Szocsiban nem voltunk sikeresek, nagyon sok dolog nem jött össze. De jó lenne, ha ez már nem befolyásolná a vb előtti időszakot.”

A minszki világbajnokságra április 2-án kezdi meg a felkészülést a csapat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?