Az NB I-ben a helyzet változatlan

Fradi

Gyorsan robog a 2022/2023-as fociidény, kedden két meccsel már a 6. forduló kezdődik meg az NB I-ben. Röviden összegeztük az eddig történteket.

Bár a tabella nem a Ferencvárossal kezdődik, a vesztett pontok tekintetében egyértelmű a zöld-fehérek előnye: egyedül a címvédő hibátlan már csak a bajnokságban. Sőt, rajtuk kívül csak három olyan csapat van a mezőnyben, amelyik legalább két meccset meg tudott nyerni az ötből/négyből. A Fradi ráadásul úgy áll a második (!) helyen, hogy a halasztások miatt csak három találkozót tudott le…

Az sem változott a tavalyi idényhez képest, hogy a Kisvárda tűnik a legstabilabb kihívónak. A legeredményesebb támadósorral rendelkező keletiek a hétvégén azt a Fehérvárt verték 3:1-re, amely – ugyancsak erősen az előző szezonra hajazva – nem tud a várakozásoknak megfelelően teljesíteni. Olyannyira, hogy jelenleg kieső helyen áll, és a még továbbra is nyeretlen Vasas és Debrecen is megelőzi őt. Az EKL-selejtezőktől a Köln ellen búcsúzott gárda így az átigazolási hajrában is erősített: érkezett a válogatott Schön Szabolcs Dallasból és a koszovói nemzeti tizenegy szélsője, Lin Kastrati.

A továbbra is kizárólag magyar focistákra építő paksiak a bajnokság toronymagasan legjobb góllövője, a Dél-Koreába távozott Ádám Martin nélkül vágtak neki az új idénynek. A góllövőlistát mégis egy Tolna vármegyei csatár vezeti ezúttal is: Varga Barnabás. A Gyirmóton tavaly 13 találatig jutó 28 éves csatár négy bajnoki után öt gólnál jár – a kisvárdai Camaj és a ferencvárosi Traoré egyelőre komoly üldözőinek tűnnek.

A paksiak a hétvégén az Újpestet verték 3:0-ás előnyből 3:2-re. A lila-fehérek továbbra is a végeken kullognak, immár öt meccs óta nyeretlenek a Szusza Ferenc-stadionban. Kiemelkedően legjobb játékosuk, Croizet kiesését – a csatárra kb. féléves kihagyás vár, miután még a felkészülés alatt megsérült a keresztszalagja – erősen megérezték. A fényt az alagút végén az elefántcsontparti Fernand Gouré jelentheti, aki csütörtökön érkezett meg a IV. kerületbe, pénteken pedig csereként beállva első labdaérintéséből gólt szerzett.

Egy másik lila-fehér klub, a kecskeméti újonc eddig a bajnokság üde színfoltja. A még veretlen KTE a 3. helyen áll jelenleg, emellett már öt kör után megszerezte az Év nyilatkozata-díjat cukiság kategóriában. „Apa szerint sokkal jobban is tudok játszani – mondta a Nemzeti Sportnak a ZTE 3:1-es legyőzése után a gólig, gólpasszig és kiharcolt büntetőig jutó Banó-Szabó Bence, nem mellesleg a kecskemétiek vezetőedzőjének, Szabó Istvánnak a fia.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?