Az érsekújvári Košarišťan mind a négy fehérorosz rávezetést megfogta

szlovák hoki
Pozsony |

A szlovák jégkorong-válogatott rávezetések után 2:1-re legyőzte Fehéroroszországot a pozsonyi Kaufland-kupa első játéknapján.

„Meglepett az ellenfél.” Ezt a mondatot ragozta kisebb-nagyobb módosítással minden szlovák nyilatkozó a Kaufland-kupa csütörtöki nyitómeccsét követően. Craig Ramsay szövetségi kapitány, Michal Chovan, a rávezetések sorsdöntő találatának szerzője és Andrej Košarišťan kapus is kiemelte a fehéroroszok „meglepő gyorsaságát”.

A lelátóról mindez nem tűnt annyira kiemelkedőnek, inkább a meccs „semmilyensége” maradt meg az emberben: küzdelmes mezőnyjáték, a rendes játékidőben egy-egy védelmi hibát követő góllal. „Jó meccs volt, tetszett a kapusunk teljesítménye. Kipróbáltunk néhány dolgot, de nem minden jött be.” Ramsay tömör értékelése jól visszaadja a történteket: a védők (főleg Čajkovský) könnyelműsködése nyomán sokszor az érsekújváriak hálóőrének kellett bravúrt bemutatnia.

„Már korábban is előfordult, hogy három-négy hétig nem védtem. A mostani időszakban is arra használtam ki a helyzetet, hogy még intenzívebben igyekeztem fejleszteni a gyengéimet edzéseken – válaszolta Košarišťan a felvetésre, hogy klubcsapatában már közel egy hónapja, kilenc mérkőzés óta nem állt a kapuban. – A hosszabbításban a két kapufánál nagy szerencsém volt, de ez fel is heccelt a rávezetésekre.”

Az ötperces ráadásban, négy a négy ellen jól felpezsdült a játék, helyzetek, kiállítások váltották egymást, ami törvényszerűen maga után vonta a közönség nagyobb lelkesedését is.

Apropó, szurkolók. Az Ondrej Nepela-stadionba 3700 néző látogatott ki, ami más helyszínen telt házat jelentett  volna, Pozsonyban azonban – B-közép hiányában – elég komor volt az atmoszféra. A szlovák válogatott bemutatásakor pár gyerek keltett csak zajt, a székekre tett meccsfüzetekből hajtogatott alkalmi kerepelőkkel, s a zenei aláfestés elmaradása sem dobott a hangulaton. Az első két harmadban egyszer-egyszer erősödött fel a buzdítás, aztán a harmadik húsz percben, amikor a szlovákoknak az egyenlítésért kellett hajtaniuk, már jobb volt a helyzet, Puliš futballra emlékeztető kényszerítő végén szerzett góljával 1:1-re alakította az eredményt (Kytnár pedig meg is nyerhette volna a meccset csapatának, de teljesen üresen mellélőtt a legvégén).

A rávezetéseknél a már említett Chovan – aki a büntetője előtt még kivigyorgott a kispadra – és Libor Hudáček is nagyon magabiztos volt, rutinos rókaként verték át Milhakov kapust. S mivel Košarišťan mind a négy fehérorosz próbálkozást hárította, a szlovákok 2:1-re nyertek.

„Örülök, hogy győztes gólt szereztem. Tudtam előre, mit fogok csinálni, a kapusuk még nem ismer” – jegyezte meg Chovan, a zólyomiak hokisa.

A torna péntek este a fehéroroszok orosz olimpiai válogatottja elleni meccsével folytatódik, szombaton pedig (16.00) Szlovákia játszik utóbbi gárdával. A csütörtöki találkozón megsérült Špirko–Lamper-párost a trencséni Marek Hecl és az érsekújvári Eduard Šimun váltotta a keretben. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?