Az első csehországi gól

Róth Ferenc szeptember elején Pápáról igazolt a cseh élvonalban szereplő FC Slovácko futballcsapatához. A 26 esztendős bal oldali középpályás a hét végén Blšanyban megszerezte első gólját a Gambrinus Ligában.

Róth Ferenc (jobbról) a Blšany ellen jó teljesítményt nyújtott, több gólt is szerezhetett volnab1.hu-felvételHarmadik csehországi mérkőzésén sikerült a hálóba találnia. Felelevenítené a találatát?

Szlovák csapattársam, Ivana átadása után tizennégy méterről lőttem a kapuba. Utána is próbálkoztam, de távoli bombáimat bravúrosan hárította a hazaiak hálóőre. Győzni mentünk Blšanyba, de végül be kellett érnünk az 1:1-es döntetlennel.

Pápai mezben kezdte az idei pontvadászatot, nem is akárhogyan: mesterhármast ért el a Fradi-pályán. Hogyan igazolt a Slováckóhoz?

Felkeresett Gálffy György dunaszerdahelyi menedzser, s közölte, Ladislav Molnár edző szívesen látna a morva együttesben. Egynapos próbajátékra hívtak, a helyi tartalékcsapattal játszottunk a bemutatkozásomon. A meccs után a vezetők jelezték, le akarnak igazolni. Szerencsére, a pápaiak megértőnek bizonyultak, megegyeztek a Slováckóval, pedig 2006 nyaráig érvényes szerződésem volt az NB I-es csapattal.

Hogy érzi magát új állomáshelyén?

Jól. Örülök, hogy egy remek közösségbe kerültem. Sajnos, a prágai Spartával vívott találkozón vádlisérülést szenvedtem, s kéthetes kényszerpihenő következett. Szerencsére, most már teljesen rendbe jöttem. Ennek azért is örülök, mert a cseh pontvadászat erősebb, mint a magyar, több az ütközés, jóval keményebbek az ellenfelek.

Korábban 2002-ben bajnok lett a Zalaegerszegi TE-vel, s Újpesten, Székesfehérvárott és Szombathelyen is futballozott. Miért éppen Csehországot választotta?

Szerintem a cseh bajnokságból lényegesen könnyebb egy neves európai klubhoz szerződni, mint a magyarból. Külföldi menedzserek hada ül a lelátókon, remélem, hamarosan rám is felfigyelnek.

Sokan azt hiszik, hogy a nyolcvanas évek egykori kiváló védőjének, a pécsi Róth Antalnak a fia?

Csupán névrokona vagyok a magyar utánpótlás válogatott kapitányának. Egyébként pályafutásom során sosem szerepeltem a mecseki együttesben...

Menesztették Ladislav Molnárt

Uherské Hradiště. A csapat gyenge eredményei miatt az FC Slovácko futballklub vezérkara tegnap menesztette Ladislav Molnár vezetőedzőt. Az új mestert ma jelölik ki, várhatóan Vlastimil Paličkára esik a választás. „Mintha fejbe csaptak volna bennünket, amikor közölték velünk a hírt – nyilatkozta lapunknak az edzőváltással kapcsolatban Róth Ferenc, aki a szintén magyar állampolgárságú Thomas Sowunmival játszik a csehországi együttesben. – Ugyanis Molnár kezdeményezésére kerültünk ide, s eddig tolmácsként is segített nekünk. Egy biztos, nélküle nehezebb dolgunk lesz, ám azt hiszem, játékunkkal már bizonyítottuk: ott a helyünk a kezdőcsapatban.” (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?