Az elrontott rajttól az ezüstfutamig

J. MÉSZÁROS KÁROLYTavaly Európa-bajnokok voltak Poznanban a juniorok között, idén már az U23-as kategóriában próbálkoztak, s ott is felértek a dobogóra. Másodikok lettek a K2 ötszáz méteren. Ez volt az egyetlen szlovákiai érmes egység a kontinensviadalon.

J. MÉSZÁROS KÁROLY

Tavaly Európa-bajnokok voltak Poznanban a juniorok között, idén már az U23-as kategóriában próbálkoztak, s ott is felértek a dobogóra. Másodikok lettek a K2 ötszáz méteren. Ez volt az egyetlen szlovákiai érmes egység a kontinensviadalon. A somorjai Linka Tibor, aki hátul ül a hajóban, a nyitranováki Denis Myšákkal aratja kajaksikereit.

„Elég nehezen jutottunk el az ezüstéremig – mondja a franciaországi Mantes-en-Yvelines-ben rendezett Eb számukra legizgalmasabb versenyszámáról a somorjai kajakos. – Az előfutamban majdnem a rajtgépben ragadtunk, nyolcadikként értünk célba. Az első hét mellett legjobb nyolcadikként idővel kerültünk a középdöntőbe, ahol már jól ment, és másodikok lettünk. Aztán következett a döntő, ahol jól rajtoltunk, mentük a saját iramunkat, és az utolsó kétszáz méteren még hajráztunk is. Ne kérdezze, mert nem tudom, hogy verseny közben hogyan álltunk, de a végén csak két tizeddel maradtunk le a győztes német hajótól.” Tiborék nagyon örültek ennek az ezüstéremnek, amit a somorjai fiú szokásához híven hazaérkezése után elvitt megmutatni a csölösztői csónakházba.

„Messze mi voltunk a legfiatalabbak a mezőnyben. Mindössze tizenkilenc évesek vagyunk, így még négy évünk van ebben a korosztályban. Többen már jóval tapasztaltabbak, öregebbek voltak. Láttuk, van hova fejlődnünk – meséli az U23-asok közé történt berobbanásukról Linka Tibor, aki beszélt másik Eb-számukról, a K2 ezer méterről is, melyben hatodikok lettek. – Olimpiai távról lévén szó, nehezebb mezőnyben értünk el jó eredményt. Előfutamunkból a harmadik helyről kerültünk a döntőbe. Nincs megállás a nyári versenyidényben, nemsokára a szegedi U23-as világbajnokságon indulunk. Ott nincs ötszáz méter, ezért csak az ezren állunk rajthoz. Több hajó, erősebb mezőny vár ránk, előre nehéz megmondani, mire leszünk képesek.”

Mindenesetre felkészültségük jó ajánlólevél.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?