Az éllovas a favorit, de bizakodik a DAC

<p>A dunaszerdahelyiek már többször meglepték a zsolnaiakat, de a ma esti (20.30) DAC&ndash;Žilina mérkőzésnek a listavezető vendégcsapat a favoritja a labdarúgó Fortuna Liga 12. fordulójában.</p>

Az éllovas zsolnaiak a bajnokság első harmadában csak kétszer vesztettek pontokat, az első fordulóban éppen a DAC tudott 2:2-es döntetlent elérni az otthonukban, az egyetlen vereségüket pedig a Slovan pályáján szenvedték el. „A mérkőzés favoritja a zsolnai gárda – mondta lapunknak Németh Krisztián, a dunaszerdahelyiek vezetőedzője. – Magasan az övék a legjobb csapat a ligában, paradox módon éppen ellenük sikerült döntetleneznünk, és a végjátékban még nyerhettünk is volna.”

A sárga-kékek az elmúlt két fordulóban idegenben (Eperjesen, illetve Rózsahegyen) négy pontot szereztek, és összesen öt bajnoki óta veretlenek. „Jól tudjuk, hogy a listavezető ellen mindenkinek száz százalék fölött kell teljesítenie, ha nyerni akarunk” – hangsúlyozta Németh Krisztián.

Ez nem annyira lehetetlen, mint első hallásra tűnik, a két csapat legutóbbi négy dunaszerdahelyi összecsapásán kétszer DAC-győzelem született, egyszer döntetlen, s csak egyszer vitték el mindhárom pontot a zsolnaiak. Most azonban hiába lesz házigazda a DAC, a meccset a DAC Aréna átépítése miatt Szencen rendezik.

„A zsolnaiak nem állnak be védekezni, nagyon jól bánnak a labdával, de az offenzív játékukban mindig benne van az ellentámadások lehetősége. A védőik is kiveszik a részüket a támadásokból. A legutóbbi fordulóban a podbrezováiaknak is megvoltak ellenük a helyzeteik, csak nem rúgták be őket. Az lesz a fontos, hogy hátul ne csináljunk hibákat, és a lehetőségekből szerezzünk gólt” – ismertette a siker receptjét Németh Krisztián, aki számít a szurkolók segítségére is.

A válogatott szünet alatt a sérültek rendbejöttek, egyedül a bokájával bajlódó Szarka Ákos játéka kérdéses.

A meccset a DAJTO televízió élőben közvetíti. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?