„Az edzőnek mindig igaza van”

<p>Kedden még utálták, pénteken hős lett. Szarka Ákos, a DAC csatára Besztercebányán győztes gólt szerzett, s a lefújás után mosolyogva pacsizott azokkal a szurkolókkal, akik három nappal korábban még minden labdaérintésénél fütyültek. A dunaszerdahelyi támadó a mérkőzést követően lapunk kérdéseire is készségesen válaszolt.</p>

BŐD TITANILLA

Öt hónap és tizenkét tétmeccs után szerzett újra gólt, ami ráadásul három pontot ért. Hogy érzi most magát?

Nagyon jól érzem magam, igaz, ezen a meccsen nem nyújtott jó teljesítményt a csapat és én sem. Szerintem ez volt a leggyengébb meccsem, de gólt rúgtam, és ez a fontos. A csatár azért van a pályán, hogy gólt szerezzen, ezért nagyon örülök.

A Myjava elleni hazai bajnokin a drukkerek minden egyes labdaérintésénél kifütyülték. Hogyan tudta ezt feldolgozni?

Engem nem bántott, hogy kifütyültek, tudtam, hogy ez lesz, egész héten arra készültem, hogy ez vár rám. Csak az bántott, hogy a csapattársaimat nem buzdították. Pedig egy csapat vagyunk, és egy játékos miatt ezt csinálni mindenkivel… Ha egyvalakit támadnak, az olyan, mintha az egész csapatot támadnák. Remélem, már nem lesz ilyen, most kicsit helyrerázódnak a dolgok körülöttem.

Kinek ajánlja a gólját?

Mindenkinek, aki bízott bennem, a családomnak, a barátnőmnek és Peter Štepanovskýnak!

Jelenleg három gólnál tart a szezonban. Most már be fog indulni a gólgyártás?

Remélem. Kellenek a gólok tőlem, nagyon bízom benne, hogy most már nem csak a kapust és a kapufát fogom eltalálni.

Négy nap leforgása alatt két bajnokit nyert a DAC egy hosszabb negatív széria után. Minek köszönhető a változás?

Keményen kellett dolgoznunk az után a pofon után, hogy Senicán kaptunk egy négyest. Az edző is kicsit bekeményített, megmondta a véleményét, hol csináljuk a hibákat. Próbáltuk ugyanazt játszani, amit eddig, és most kétszer egymás után pontokat szereztünk, úgyhogy beigazolódott: az edzőnek mindig igaza van.

Mit mondott az edző konkrétan?

Ezt inkább nem mondanám el nyilvánosan, ez a csapat belső ügye. De nagyon igyekeztünk, hogy ne hibázzunk annyit, és meg is lett az eredménye. Tényleg igaza volt.

A következő fordulóban a DAC a zsolnai együttest fogadja. Mit vár a meccstől?

Nehéz ellenfél lesz, de ebben a ligában mindenkit meg lehet verni. Tavaly megvertük a trencsénieket 3:2-re otthon, miért ne sikerülhetne a zsolnaiak ellen? Remélem, a nézők is visszatérnek a tribünre.

A két győzelem után telt ház lesz a DAC-arénában?

Két meccsből hat pontot szereztünk, meglátjuk, hogyan mutatkozik meg ez a nézőszámon. Ha már az emberek eljönnek focira, akkor remélem, hogy buzdítani fogják a csapatot.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?