Az Austria Wien diadala Felsőszeliben

ififoci

Új győztes neve került a krónikába a felsőszeli Kon-Truss Cup ötödik felvonásán, melyen a mátyusföldi településen öt ország, Ausztria, Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia tizenkét U11-es korosztályú csapata csatázott a trófeáért, érmekért, egyéni díjakért.

A szervezők a résztvevőket két hatos csoportba sorsolták be, ezekben az alakulatok körmérkőzéses rendszerben küzdöttek a pontokért. Egyszerre három pályán zajlottak  mérkőzések. Ezek időtartama a csoportkörben 15 perc, a rájátszásban pedig 17 perc volt. A kiválóan előkészített talajon zömmel látványos, gólokban bővelkedő erőpróbák zajlottak a fociakadémiákat képviselő kollektívák előadásában. Az A csoportban ugyan döntetlennel kezdtek, de a folytatásban már domináltak a lengyel gyerekek. A Raków Czestochowa együttese veretlenül, 11 ponttal került a tabella élére és a negyeddöntőbe. A B csoportban 13 ponttal az osztrák Admira bizonyult a legeredményesebbnek. Ebben a csoportban a trencséni kezdők elleni párharcon a DAC vereséggel rajtolt el. „Sebaj, a Guľa-legénység visszavág, Csák Máté vára alatt begyűjti a három pontot” – bizakodott az egyik néző, minden bizonnyal DAC-drukker a lelátón. Néhány órával később kiderült: nem lett igaza…

ififoci

A felsőszeliek elsősorban tanulni akartak a nagynevű ellenfelektől, igyekeztek is velük lépést tartani, de első találatukat harmadik fellépésükön szerezték csak. A napsütésben, melegben játszott párharcok alaposan próbára tették a fiúk (és lányok) fizikumát. A sárga-kékek éppen a délutáni folytatásra kapták össze magukat, a nyolcaddöntőben a Ferencvárost, a negyeddöntőben lengyel riválisukat, az elődöntőben pedig a rózsahegyieket győzték le, az utóbbin büntetőkkel. A rózsahegyieket a szülők gyűrűjében az egykori szlovák válogatott labdarúgó, Marek Sapara személyében illusztris személyiség is buzdította. „Apaszerepben jöttem a tornára. Fiam, Mattias is a pályán serénykedik. Örülök, hogy a focit választotta” – fogalmazott egy szelfifotót követően az egykori szlovák válogatott.

A másik ágon osztrákok csatáztak a döntőbe jutásért, az Austria Wien 2:0-ra verte az Admirát. A döntőben hamar előnyt szereztek a bécsi srácok. A DAC utánpótlása a látottak alapján fejben hamar feladta, ami az ellenfél malmára hajtotta a vizet. Németh Krisztián tornaigazgató elismerte, jobb volt az ellenfél. „Úgy tűnt, hogy ma a mieink számára a döntőben való szereplés volt a maximum” – értékelte a DAC-produkciót az utánpótlás szakágot felügyelő szakember, egykori kiváló futballista. A bronzcsatát a Ružomberok nyerte.

A sikeres, kiválóan szervezett torna végére az ünnepélyes eredményhirdetés tett pontot. A csapatok emléklapot kaptak, a dobogós helyezettek serleget emeltek a magasba, a játékosok nyakába érmet akasztottak. Különdíjjal jutalmazták a seregszemle legjobb kapusát, mezőnyjátékosát és gólkirályát. Álomcsapatot is hirdettek. „Kis település vagyunk, bennünk óriási fociszív dobog” – nyomatékosította a szervezőgárda motivációját a torna védnöke és támogatója, Kontár Ronald, az idén 90 éves Felsőszeli TE elnöke.

Érdekes

V. Kon-Truss Cup

A végső sorrend: 1. Austria Wien, FC DAC 1914, 3. MFK Ružomberok, FC Flyeralarm Admira, 5. Raków Czestochowa, 6. FC Košice, 7. MŠK Žilina, 8. AS Trenčín, 9. Baník Ostrava, 10. ETO FC Győr, 11. Ferencváros, 12. Felsőszeli.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?