Ausztrália megverte Szerbiát, de egyikük sem jutott tovább

Nelspruit |

<p>Az ausztrál válogatott legyőzte Szerbiát a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság D csoportjának szerdai mérkőzésén, de egyik csapat sem jutott a nyolcaddöntőbe.</p>

D csoport, 3. forduló:
Ausztrália-Szerbia 2-1 (0-0)
Nelspruit, Mbombela Stadion, 35 ezer néző, v.: Jorge Larrionda (uruguayi)
gólszerzők: Cahill (69.), Holman (73.), illetve Pantelic (84.)
sárga lap: Beauchamp (49.), Wilkshire (50.), Emerton (67.), illetve Lukovic (18.), Ninkovic (59.)

Szerbia:
Stojkovic - Ivanovic, Vidic, Lukovic, Obradovic - Krasic (Tosic, 62.), Stankovic, Kuzmanovic (Lazovic, 77.), Ninkovic, Jovanovic - Zigic (Pantelic, 67.)

Ausztrália:
Schwarzer - Wilkshire (Garcia, 82.), Beauchamp, Neill, Carney - Culina, Valeri (Holman, 66.) - Emerton, Cahill, Bresciano (Chipperfield, 66.) - Kennedy

II. félidő:
69. perc: egy jobb oldali beívelésre Cahill és Chipperfield egyszerre érkezett, s végül előbbi bólintott a szerb kapu jobb oldalába (1-0).
73. perc: Holman vette át a labdát a felezővonal közelében, majd kapu felé tört, s miután senki sem zavarta, 25 méterről kilőtte a kapu jobb alsó sarkát (2-0).
84. perc: Tosic lőtt kapura 20 méterről, a labda kipattant Schwarzerről, a 16-oson belül pedig Pantelic eszmélt a leghamarabb, s a kapu közepébe passzolt (2-1).

Alacsony színvonalat és gyenge játékot hozott az első félidő, amelynek során a szerbek előtt adódott több igazi gólhelyzet, s bár egyszer a kapuba is betaláltak, a játékvezető les miatt érvénytelenítette a gólt. Az ausztrálok energiájának nagy részét lekötötte a labdatartás és a védekezés, ezért nagyon ritkán tudtak lehetőségeket kialakítani.
A szünet után nem változott sokat a játék összképe, igaz, az ausztrálok támadásban aktívabbak voltak. A szerbek újabb és újabb helyzeteket hagytak ki, óceániai riválisuk pedig a semmiből szerzett vezetést, sőt, néhány perc múlva megduplázta az előnyt. A csereként beállt Pantelic egy szemfüles góllal még szépíteni tudott, ám a szerbek erejéből ezt követően már csak egy lesgólra futotta, így sem az egyenlítés, sem a nyolcaddöntőbe jutás nem sikerült nekik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?