Australian Open: kiesett Halep, Venus és Nadal

Több top 10-es játékos kiesett az ausztrál nyílt teniszbajnok-ság első fordulójában.Melbourne. Óriási meglepetésre már az első fordulóban kiesett az Australian Open női egyesében a világranglistán második Simona Halep.

Több top 10-es játékos kiesett az ausztrál nyílt teniszbajnok-ság első fordulójában.

Melbourne. Óriási meglepetésre már az első fordulóban kiesett az Australian Open női egyesében a világranglistán második Simona Halep. A román teniszezőt a selejtezőből főtáblára jutott, 133.-ként rangsorolt kínai Suaj Csang verte 6:4, 6:3-ra. Csang ötödik próbálkozására tudott túljutni az ausztrál nyílt teniszbajnokság első körén. „Boldog vagyok, nagyon örülök. Ez karrierem legszebb pillanata” – áradozott Csang, aki másfél éve még a 30. volt a világon, 2009-ben pedig az akkori listavazetőt, az orosz Dinara Szafinát is le tudta győzni.

A top 10-be tartozó teniszezők közül az amerikai Venus Williams is elbúcsúzott már az első mérkőzés után. A 2003-ban Melbourne-ben döntőt játszó 35 éves veteránt Johanna Konta verte 6:4, 6:2-re. „Amikor megláttam a sorsolást, már csak abban bíztam, hogy legalább egy órán átpályán lehetek” – vallotta be a sydney-i születésű, de brit színeket képviselő Konta.

A férfiaknál is rögtön a torna elején kiesett egy csillag. Az ötödik kiemelt spanyol Rafael Nadal 4 óra 41 perces maratoni csatában maradt alul honfitársával, Fernando Verdascóval szemben 7:6, 4:6, 3:6, 7:6, 6:2-re. Verdasco így visszavágott a 2009-es elődöntőbeli vereségéért – abban az évben egyébként Nadal nyerte a tornát, ami ezidáig egyetlen AusOpen-sikere. Nadal pályafutása során eddig csak egyszer kényszerült búcsúzni Grand Slam-tornán az első fordulóban: 2009-ben Wimbledonban a belga Steve Narcis lepte meg a favoritot. „Fernando nagyszerűen játszott az ötödik szettben. Nagy erővel ütött meg minden labdát, amelyek mind bent voltak – utalt Nadal riválisa feltámadására, aki 0:2 után hat játékot nyert sorozatban. – Nagyon kemény felkészülésen vagyok túl, így most még nehezebb megemésztenem a korai búcsút.”

Feltűnést keltett Melbourne-ben Milos Raonic is, aki fogvédővel a szájában verte 6:1, 6:4, 6:4-re a francia Lucas Poullie-t. „Csak azért, hogy ne csikorgassam a fogaimat játék közben, ami néha feszültséget és fejfájást okoz” – magyarázta a kanadai Raonic. (TASR, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?