AusOpen: Lukáš Klein és Ribakina is kiesett

Klein
Melbourne |

Lukáš Klein nem jutott be az Australian Open 3. fordulójába, miután négy és fél órás csatában kikapott a 6. kiemelt  Alexander Zverevtől.

A szlovák teniszező ugyan 2:1-re vezetett és a negyedik szettben 4:4-nél brékelőnybe kerülhetett volna, de nem élt a lehetőséggel. Klein a rövidítésben is vezetett még 3:1-re, de ellenfele fordított, és döntő játszma következett. Ott újra a tiebreak döntött, ahol a rutinos német kihasználta a szlovák hibáit és beütötte első meccslabdáját. „Ez volt az eddigi legjobb teljesítményem, de a végjátékban szorosan kikaptam. Az egész meccs során magas szinten tartottam a játékom. Zverev volt a favorit, de tartottam vele a lépést és nagyon kiegyenlített volt a vége is” – nyilatkozta világranglista 163. helyét elfoglaló Klein.

A női mezőnyben a harmadik kiemelt Jelena Ribakina rekordot hozó meccsen búcsúzott. A 3. kiemelt kazah teniszező az első szettet elvesztette az orosz Anna Blinkova ellen, de ki tudott egyenlíteni. A döntő szettben a tizedik meccslabdáját használta ki a világranglista 57. helyezettje. A játszma rövidítése több mint 31 percig tartott, és Ribakina is hatszor befejezhette volna a mérkőzést, de rendre megremegett a keze. A 42 pontot hozó tiebreak rekord a női Grand Slam-tornák történetében. „Sosem fogom ezt elfelejteni, ez életem legjobb napja” – mondta a fáradt Blinkova.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?