AusOpen: Babosék döntősök párosban

Melbourne. Babos Tímea Kristina Mladenoviccsal az oldalán a 2. helyen kiemelt Jekatyerina Makarova–Jelena Vesz-nyina-kettőssel találko-zik a döntőben az auszt-rál nyílt teniszbajnokság női párosában.Az 5.

Melbourne. Babos Tímea Kristina Mladenoviccsal az oldalán a 2. helyen kiemelt Jekatyerina Makarova–Jelena Vesz-nyina-kettőssel találko-zik a döntőben az auszt-rál nyílt teniszbajnokság női párosában.

Az 5. kiemelt magyar– francia-duó 6:4, 6:2-re győzte le az elődöntőben a nyolcadikként rangsorolt Hszieh Szu-vej–Peng Suaj tajvani– kínai-kettőst.

„Elképesztő, hogy újra döntős lehetek egy Grand Slam-versenyen – örvendezett honlapján Babos. – A mai meccsen rendkívül jól játszottunk, és bár az eredmény simának tűnik, egyáltalán nem volt egyszerű. Az első és a második szettben is vezettünk 5:1-re, de mindkétszer nehéz gémekkel jutottunk el odáig. Folyamatosan javulunk, nevetve mondtuk, hogy az első körös önmagunkat most 6:1, 6:1-re győznénk le. Jól érzem magam a pályán Kristinával, azonosak a céljaink, jól kiegészítjük egymást, már korábban is lehetett látni, hogy vele tudok a legjobban játszani és összedolgozni.”

A 24 éves Babos az első magyar teniszező, aki döntőt játszhat a felnőttek között az Australian Openen. Három és fél éve Kristina Mladenovic, 2016-ban a kazah Jaroszlava Svedova oldalán jutott női párosban a fináléba Wimbledonban, ahol 2015-ben az osztrák Alexander Peyával vegyes párosban volt döntős.

Babos és Mladenovic ellenfele a pénteki melbourne-i fináléban a második helyen kiemelt orosz Jekatyerina Makarova és Jelena Vesznyina lesz.

Az egyesek versenyében teljessé vált az elődöntő mezőnye. A címvédő, ötszörös győztes Roger Federer zsinórban huszadszor is legyőzte Tomáš Berdychet, a svájci ezúttal 7:6, 6:3, 6:4-re verte a cseh teniszezőt a negyeddöntőben. Federerre a négy között a tavaly U21-es világbajnok dél-korei Csung Hje On vár. A másik ágon a horvát Marin Cilic a brit Kyle Edmunddal játszik.

A nőknél sem lesz cseh játékos az elődöntőben, Karolína Plíšková 6:3, 6:2-re kikapott a német Angelique Kerbertől. Utóbbi még simább meccsen búcsúztatta az amerikai Madison Keyst (6:1, 6:2). A másik elődöntőben a belga Elise Mertens a dán Carolina Wozniackival találkozik. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?