Athén a tét Rióban

Pozsony. Rio de Janeiróban vasárnaptól február 1-jéig tart a vízilabda olimpiai selejtező, melyen részt vesz a szlovák válogatott is.

Pozsony. Rio de Janeiróban vasárnaptól február 1-jéig tart a vízilabda olimpiai selejtező, melyen részt vesz a szlovák válogatott is. Ondrej Gajdáč edző legénysége (Nováček, Gogola–Brúder, Nižný, Veszelits, Nagy, Bačo, Hrošík, Gyurcsi, Gergely Mihály, Poláčik, Cipov, Zaťovič) már hat nappal a rajt előtt megérkezett a helyszínre, ám előkészületi meccs nélkül zárta a felkészülés utolsó szakaszát. „Sajnos, korántsem az elképzeléseink szerint alakultak a dolgok, így az ellenlábasaink némi lépéselőnyben vannak. Nagyon nehéz feladat előtt állunk” – nyilatkozta lapunknak a pólóválogatott komáromi mestere.

A szlovákok a csoportküzdelmek nyitányán, vasárnap (12.00) a nagy esélyes oroszok ellen kezdenek, majd hétfőn az argentinokkal mérkőznek, kedden a hollandok, szerdán pedig a brazilok következnek.

A csoportgyőztesek egyenes ágon az elődöntőbe kerülnek, a második és a harmadik helyezettek egyenes kieséses alapon küzdenek a négy közé jutásért. A finálé két résztvevője, valamint a 3. helyezett harcolja ki az olimpiai részvételt.

Ha a szlovák együttes ott akar lenni az athéni ötkarikás játékokon, akkor a csoportküzdelmek során legalább kétszer kell nyernie, s ha a középdöntőn túljut, még az utolsó felvonásban is egyszer kell győznie. Továbbjutás esetén a játékosok 500 000 koronán osztozhatnak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?