Artmedia - búcsú Európától

Pozsony |

<p>Hazai pályán is kikapott a Bragától az Artmedia Petržalka az UEFA-kupa 1. fordulójának visszavágóján, így elbúcsúzott az európai kupaküzdelmektől.</p>

PETRŽALKA-BRAGA 0:2 (0:2), az első meccs 0:4, tj: Braga. Góllövő: Burgos (11. - 11-esből, 31.). Sárga lap: Velický, ill. Evaldo. Játékvezető: Strahonja (horvát), 1120 néző. ARTMEDIA: Kamenár -Velický, Saláta, Dosoudil, Szabó -Guédé-Czinege, Kozák, Fodrek (65. P. Ďurica)-Piroska (54. Cleber Nascimento), Oravec. BRAGA: Eduardo Carvalho-Joao Perreira (73. Barreto), Moisés, Valdeolomar, Evaldo-Jorge Sousa, Burgos, W. Almeida (67. Cruz), Matheus-Rosa, Cuesta (60. Albert Zé).
Szitáló eső, szomorkás zene a hagszóróból és a legoptimistább becslések szerint is maximum négyszáz néző fogadta a játékosokat. (A hivatalos adatok szerint több mint ezer néző volt - kérdés, hogy hol...) A Braga már a 11. percben vezetést szerzett, amikor a játékvezető Dosoudil és Sousa párharca után büntetőt ítélt, s ezt Burgos probléma nélkül be is lőtte. Az Artmedia Petržalka meccs előtti fogadkozásaiból (győzelemmel búcsúzni, szépen, méltóképpen) semmi sem lett, a Braga már a 21. percben újabb gólt lőhetett volna, de Kamenár lábbal védett. Tíz perc múlva Burgos lövését viszont már se kézzel, se lábbal nem tudta hárítani. „Semmi baj, nyolc gólt rúgunk“ - hangzott egy ironikus kiáltás a lelátóról, de hiába próbálkozott a második félidőben távoli lövésekkel Kozák, Szabó, Czinge és Cleber, egy sem jött össze. Az Artmedia Petržalka - egyáltalán nem szépen, egyáltalán nem méltóképpen és egyáltalán nem győzelemmel - elbúcsúzott a nemzetközi kupáktól. Talán örökre. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?