EL: kontrákra építhet a Slovan a Braga ellen

slovan

A portugál SC Braga otthonában lép pályára a Slovan ma (18.55), a labdarúgó Európa-liga második fordulójában.

A szlovák csapat önbizalommal telve utazhatott el a mérkőzésre, miután az első fordulóban meglepetésre 4:2-re legyőzte a török Besiktas csapatát. A Braga szintén győzni tudott, ők a Wolverhampton otthonában gyűjtötték be a három pontot.
A csapatok hétvégén, hazájuk bajnokságában is győzelemmel hangoltak a mai összecsapásra: a Braga idegenben győzte le 1:0-ra az Avest, a Slovan pedig ötöt vágott a nyitraiaknak. 

Ifj. Ján Kozák vezetőedző sérülés miatt nem számíthat a védelem oszlopára, a bolgár Vaszilij Bozsikovra, valamint a szerb Alexandar Csavricsra. Rafael Ratao viszont felépült és elutazott a csapattal. 
Andraz Sporar, a pozsonyiak szlovén támadója szerint csapatának a győzelem a célja Portugáliában: „A Braga erős ellenfél, de támadófutballt játszanak, ami azt jelenti, hogy nekünk lehetőségünk lesz a kontrázásra. Mi vagyunk a Slovan, nem engedhetjük meg magunknak, hogy csak védekezzünk. Nem lesz egyszerű feladat, de győzni szeretnénk.ˮ

A mérkőzés különös jelentőséggel bír Xavier de Sousa Simoes számára, hiszen Ján Kozák asszisztense portugál számazású, de már több mint 20 éve Szlovákiában él. „Vannak rokonaim Bragában, de Lisszabonból származom és a Sportingnak drukkolok. Büszke szlovák vagyok, remélem, megmutatkozik hogy milyen erős csapatnál dolgozom.ˮ

A Braga a harmadik selejtezőkörben kapcsolódott be az Európa-liga küzdelmeibe és a Bröndbyt, majd a Szpartak Moszkvát ütötte ki a csoportkörbe vezető úton. A portugálok tapasztalt csapatnak számítanak a nemzetközi kupaporondon, de a bajnokságban jelenleg gyengélkednek, csak a 11. helyen állnak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?