Arsenal, Milan: bravúrban bízva

<p>Óriási feladat előtt áll az Arsenal és az AC Milan a labdarúgó Bajnokok Ligájában, mivel a negyeddöntőbe jutáshoz mindkét csapatnak idegenben kellene ledolgoznia az első meccsen összeszedett hátrányát.</p>

ELŐZETES

A londoni Ágyúsok előtt a címvédő és minden fronton ellenállhatatlanul menetelő Bayern München tornyosul. A bajorok februárban Toni Kroos és Thomas Müller találatával 2:0-s győzelemmel távoztak az Emirates Stadionból, s óriási meglepetés lenne, ha ezt az előnyt eltékozolnák az Allianz Arénában. Arsene Wenger gárdája ugyanakkor erőt meríthet a tavaly történtekből, akkor ugyanis ugyancsak a nyolcaddöntőben találkozott egymással a két csapat, s az Arsenal 2:0-ra nyerni tudott Münchenben – igaz, idegenben lőtt góllal végül a Bayern jutott tovább, s nyerte meg az egész sorozatot.

„Érezzük, hogy hasznot húzhatunk ebből a tapasztalatunkból, a fociban minden lehetséges. Egyike vagyunk a világ legjobb csapatainak, az ellenfél és mi is tudjuk, hogy még nyílt a párharc” – bizakodott a londoni Alex Oxlade-Chamberlain a hétvégi, Everton elleni FA-kupa-siker (4:1) után. A Bayern edzője, Pep Guardiola szerint egyszerű a képlet. „Ha nálunk lesz a labda, mi jutunk a negyeddöntőbe, ha nem, akkor az ellenfél” – mondta a szombaton a Wolfsburg ellen gálázó (6:1) bajorok trénere.

Amennyiben a papírformát felborítva nyer az Arsenal, mindössze a második gárda lesz a mostani szezonban, amely győzni tud a Bundesligában húszpontos előnnyel éllovas Bayern otthonában. Ez a bravúr decemberben, a BL csoportköre során a Manchester Citynek sikerült (2:3).

A másik mai mérkőzésen a hétszeres BEK-, illetve BL-győztes AC Milan egygólos hátránnyal lép pályára a Primera Divisiónban jelenleg második Atlético Madrid otthonában. A madridiak Diego Costa fejesgóljával diadalmaskodtak Milánóban, és a bajnokságban is győzelemmel (Celta Vigo 2:0) hangoltak a mai visszavágóra, amelyen a statisztika szerint hazai győzelem fog születni – pont, mint az Atlético utolsó 16 hazai európai kupameccse során 15-ször...

Clarence Seedorf, a Serie A-ban bukdácsoló AC Milan holland vezetőedzője ugyanakkor úgy vélekedik, hogy a hétvégi udinei vereség (1:0) dacára csapata fel tud nőni a feladathoz, s meglepetést okozhat a spanyol fővárosban. „Elszántsággal, pozitív hozzáállással és egy kis szerencsével megfordíthatjuk a párharcot, ebben biztos vagyok” – jelentette ki a 37 esztendős szakember, aki január óta ül az olasz együttes kispadján. (MTI, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?