Angus elsősége és a mester vonzereje

Maga a mester is megjelent. Miatta nagy vonzereje volt az idei Ensi Kupának.

Maga a mester is megjelent. Miatta nagy vonzereje volt az idei Ensi Kupának. Kilenc ország 300 karatékája indult Érden, ebből harminc Szlovákiából, külföldről a legtöbb.

„Nagyon sokat jelent, hogy ennyien részt vettünk, ritkán fordul elő, hogy találkozhatnak a versenyzők az IKO világszövetség elnökével, a 8. danos Kancho Shokei Matsuival és a szövetség főtitkárával, a 6. danos shihan Katsuhito Goraival. Ők korábban csak az Európa-bajnokságokon jelentek meg” – újságolta Rácz Norbert, a Szlovák Kyokushin Karateszövetség elnöke. – Egy életre szóló élmény találkozni velük, ez számos védencünknek nagyon vonzó volt. Nem szabtuk meg, ki induljon, aki hajlandó volt, jöhetett. A csapat fele most vett részt először nemzetközi versenyen, némelyiknek túlságosan nehéz volt a mezőny.”

A sorsolás ezúttal nem kedvezett a szövetség versenyzőinek, végül egy elsőség és tizenegy harmadik hely lett a mérlegük. „A zselízi Angus Tamás óvodáskorú. Hét–nyolc indulóból lett első, mindössze szeptembertől versenyez – mutatta be az egyetlen győztest Rácz Norbert. – Csak küzdelem volt a nyílt magyar bajnokságon. A bronznak is különböző értéke van: olyan kategória is akadt, ahol csak négyen indultak, de olyan is, ahol többen. Egy vereség is eredményezhetett harmadik helyet.”

Az Ensi Kupa keretében nemzetközi bírói vizsgán is részt vett a szövetség három fekete öves mestere, Rácz Éva, Bernet Krisztián és Miroslav Rybár, Rácz Norbert elnök pedig övvizsgát tett a 4. danos övfokozatra. „Az utóbbi négy évben az a gyakorlat, hogy közvetlenül a vizsga után nem teszik közzé az eredményeket, csak utólag közlik írásban az érintettekkel. Mi is várjuk az IKO visszajelzését” – tette hozzá a Szlovák Kyokushin Karateszövetség elnöke.

Szlovákiai dobogósok a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?