Ancelotti tudja a receptet, Jardim igazságtalanságról beszél

Madrid/Torino |

<p>A címvédő Real Madridot irányító Carlo Ancelotti tudja már a továbbjutás receptjét, miután az Atlético Madrid hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott csapatával kedden a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén.</p>

A tavalyi döntő "folytatásának" első félidejében a Real alakított ki több helyzetet, de a szlovén Jan Oblak rendre hárított. Szünet után az Atlético birtokolta többet a labdát, ám csak a hajrában tudott veszélyeztetni. 

"Többet érdemeltünk egy 0-0-nál, de ez van, az Atlético a világ egyik legjobban védekező csapata. A visszavágón az a feladat, hogy az első 45 percben mutatott játékunk 90 percen át kitartson" - közölte az olasz mester.

Argentin kollégája, a városi rivális kispadján ülő Diego Simeone megdicsérte játékosait a második félidei formajavulásért: "Nagyon intelligens futballistáim vannak, akik tudták, hogy kell reagálni a szünet előtt történtekre. A csata továbbra is nyitott, jövő szerdán ismét nagy küzdelmet várok."

A Real a brazil Marcelóra, az Atletico pedig Mario Suarezre nem számíthat sárga lapok miatt a visszavágón. A másik keddi mérkőzésen az olasz bajnok Juventusnak az 57. percben Arturo Vidal vitatott büntetője révén sikerült megtörnie a Monaco ellenállását. Még a televíziós visszajátszások alapján sem volt egyértelmű, hogy Ricardo Carvalho a 16-os előtt vagy után buktatta-e Alvaro Moratát.

"Óriási igazságtalanság történt, a végeredmény egy nem létező 11-esből született meg, pedig a meccs kiegyenlített volt. A bírók nagyot hibáztak" - dühöngött Leonardo Jardim, a hercegségiek portugál trénere, hozzátéve: minden csapatnak ugyanolyan elbírálás alá kellene esnie.

Az olaszok edzője, Massimiliano Allegri annyit jegyzett meg, hogy Carvalho volt az utolsó védő, de a részletekbe nem ment bele: "Nem láttam, nem tudom megítélni, hogy belül vagy kívül történt-e az eset."

Ugyanakkor elismerőleg beszélt az 50 napos kényszerpihenő után remek játékkal - és a büntetőhöz vezető passzal - előrukkoló Andrea Pirlóról, a jövő szerdai visszavágó kapcsán pedig annyit mondott, a Juve "kissé közelebb" áll a továbbjutáshoz. A folytatást egygólos előnnyel váró torinói gárda 2003 óta először kerülhet be a BL-elődöntőbe.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?