Ancelotti: Nyernünk kell a Camp Nouban

<p>A ma esti két csúcsrangadó után kialakul a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének mezőnye. A franciaországi 2:2 után meglepetésre készül a Paris Saint-Germain a negyeddöntő barcelonai visszavágóján, ám a párharc esélyesének a katalán csapat számít. Még úgy is, hogy Lionel Messi izomsérülés miatt várhatóan nem lép pályára. Kétgólos előnye tudatában nyugodtan utazott a Juventus otthonába a Bayern München, amely már szombaton bebiztosította 23. bajnoki címét.</p>

ÚJ SZÓ-ELŐZETES

Jól sikerült a Barca bajnoki főpróbája, Messi nélkül is 5:0-ra lelépte a Mallorcát, Cesc Fábregas mesterhármassal járult hozzá a sikerhez. A katalánoknak a 0:0 és az 1:1 is elég a továbbjutáshoz, de biztosra vehető, hogy Xaviék nem fognak taktikázni, hanem győzelemre fognak játszani. Az is előfordulhat, hogy a New York-i gyógykezelése után a párizsi meccsen visszatérő Tito Vilanova edző a párizsiak megijesztésére tartalékként nevezi a meccsre Lionel Messit.

Vilanovának a hátvédsor összeállításával vannak gondjai, a sérült Puyol és Adriano mellett ezúttal az eltiltott Mascheranóra sem számíthat, így várhatóan Piqué mellett a fiatal Bartra kap lehetőséget.

„Nagyon szép sikereket értünk el az elmúlt négy évben, de szerintem még nem jutottunk a csúcsra, és újabb trófeákat szerzünk – nyilatkozta a 33 éves Xavi Hernández, a Barca játékmestere az UEFA honlapjának. – Az idegenbeli 2:2 kedvező a számunkra, mi vagyunk a favoritok, és 90 percünk van arra, hogy ezt bebizonyítsuk. Bizakodó vagyok, de vigyáznunk kell a párizsiak gyors kontráira.”

A francia gárda is győzelemmel hangolt a BL-meccsre, 2:0-ra verte a Stade Rennes-t. „Bátran akarunk játszani, de a sikerhez az is kell, hogy hiba nélkül védekezzünk. Hogy Messi játszik-e vagy sem, ez semmit sem változtat a tervünkön. Ahhoz, hogy ott legyünk az elődöntőben, nyernünk kell a Camp Nouban” – jelentette ki Carlo Ancelotti, a PSG olasz mestere, aki korábban a Juventusnál, a Milannál és a Chelsea-nél tevékenykedett.

Zlatan Ibrahimovic optimista hangulatban várja az összecsapást. „Nagyon nehéz dolgunk lesz, de egyben óriási kihívás is számunkra ez a meccs, hiszen történelmet írhatunk Barcelonában” – szögezte le a párizsiak svéd csatára, aki nemes bosszúra készül volt csapata ellen, ahonnan nem éppen dicső módon távozott.

A katalánok panaszt emeltek az első meccsen bíráskodó német Stark bíró ellen, ez meglepte Ancelottit, mert szerinte a játékvezető nem a Barcát károsította meg, hanem őket…

A PSG második alkalommal szerepel a negyeddöntőben, az 1994/95-ös szezonban éppen a Barcelonát verte ki. Nagy szenzáció lenne, ha ez megismétlődne.

A négyszeres BL-győztes katalán gárda sorozatban hatodik alkalommal juthat az elődöntőbe, s erre nagy is az esélye, hiszen utóbbi húsz hazai meccsén nem szenvedett vereséget. Utoljára 2009. október 20-án a Rubin Kazany győzött a Camp Nou Stadionban.

Nagy csatára van kilátás Torinóban is. A múlt kedden a Bayern lefocizta a Juventust, az olaszok még örülhetnek, hogy két góllal megúszták.

„A müncheni meccs után nem tudtam elaludni, mert egyáltalán nem olyan rossz a csapatunk, mint ahogyan az az első meccsen látszott. Ez most egészen más összecsapás lesz. A kétgólos hátrány ellenére van esélyünk. Nagy iramot kell diktálnunk, s elkaphatjuk a bajorokat” – szögezte le Giorgio Chiellini, a Juve védője.

Antonio Conte edző nem számíthat az eltiltott Vidalra és Lichtsteinerre, az előbbit várhatóan a fiatal Pogba fogja helyettesíteni. A Bayern hat fordulóval a zárás előtt már megnyerte a Bundesliga 2012/13-as szezonját, ez csúcsnak számít. A müncheniek ezúttal kihagyták a bajnoki cím megünneplését, a hagyományos dáridó helyett a mai találkozóra készültek.

„Elértük az egyik legfőbb célunkat, de ha szeretnénk megkoronázni az ebben az idényben nyújtott teljesítményünket, akkor továbbra is koncentráltan kell futballoznunk, és be kell jutnunk a BL elődöntőjébe. Ott aztán bármi megtörténhet” – nyilatkozta Uli Höness, a Bayern elnöke.

Egyébként a Juventus két éve átadott stadionjában külföldi csapattól még nem kapott ki. Ma is folytatódik a veretlenségi sorozat? (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?