Ancelotti: A Chelsea jó csapat, küzdenünk kell jövő héten is

Benzema.Chelsea2023

A labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a Real Madrid megnyugtató előnyt szerzett a Chelsea elleni első mérkőzésen. A másik ágon a Napoli nem csak az egygólos vereség miatt aggódhat a Milan elleni visszavágó előtt.

A Chelsea akár villámrajtot is vehetett volna Madridban, de a második percben a saját térfeléről remekül meginduló Joao Félixet Éder Militao utolérte és pont annyira megzavarta, hogy a portugál lövése már ne okozzon komoly gondot Courtois-nak. „Az utolsó, hiányzó darab egy rendszerben néha az önbizalom. Ha dolgozunk, kitartunk, akkor a dolgok megváltozhatnak. Senki nem akar gól nélkül zárni egy meccset. A játékosoknak szükségük van a támogatásra, a biztonságra, hogy pozitív irányba hajtsuk őket” – beszélt a meccs után a sikertelenség lelki hátteréről Frank Lampard. Alig egy hete vette át a Chelsea irányítását, és a Wolverhampton elleni bajnoki után újra vereséget szenvedett csapatával.

A Realnál nincsenek ilyen problémák, a 21. percben Carvajal passza után Fofana elnyomni sem tudta Vinícius Júniort, aki a kapu felé továbbította a labdát, Kepa ugyan beleért, de a lecsorgóra Benzema Thiago Silvát és Koulibalyt állva hagyva érkezett és két méterről az üres kapuba lőtt. Két perccel később Reece James beadása Sterlinget találta meg, de Courtois újra kulcspillanatban védett. A londoniak sorsát a meccsen, de lehet, a párharcban is az 59. perc pecsételte meg, amikor Cucurella hibája után Valverde mélységi labdájával Rodrygo lépett ki, Chilwell pedig piros lapot érően lerántotta a támadót. A folytatásban csak az volt a kérdés, tud-e újabb gólt lőni a Real Madrid a védekezésre összpontosító Chelsea ellen. A 74. percben a három perccel korábban beálló Asensio egy szögletkombináció után kilőtte a jobb alsó sarkot és kialakította a 2:0-s végeredményt.

„Sokat megéltem már a fociban és a játékosaim is tudják, hogy még 90 megterhelő perc van előttünk. Felkészültnek kell lennünk. Két góllal nyertünk és előnyös helyzetben vagyunk, de még nem ért véget a párharc. A Chelsea jó csapat, jó játékosaik vannak, küzdenünk kell jövő héten is és megmutatni, hogy képesek vagyunk áldozatokat hozni. A Bajnokok Ligája negyeddöntőjében vagyunk, ez itt teljesen normális – értékelt Carlo Ancelotti, aki látta annak az okát is, hogy miért nem tudták jobban kihasználni az emberelőnyt. – Amikor tíz ember ellen játszottunk, mély védelmi blokkba vonult az ellenfelünk. Ezt feltörni nem volt könnyű. Úgy gondolom, sok energiát fektettünk abba, hogy nyomás alatt tartsuk őket és nem voltunk elég frissek, hogy újabb gólokat szerezzünk” – tette hozzá a Real Madrid edzője.

Lampard ugyan nem adta még fel a továbbjutás esélyét, de a szavaiból az olvasható ki, hogy csak a csoda segíthet a mély gödörben lévő londoniakon. „Csináltunk jó dolgokat, de az eredmény reálisnak mondható. A játékosaimnak azt mondtam, hogy a Stamford Bridge megélt már különleges dolgokat, hogy ez most is így legyen, el kell hinnünk, hogy jó csapatunk van.”

A másik szerdai párharcon a Napoli is gyorsan előnybe kerülhetett volna, de Kvarachelia lövését Krunic és Calabria együttes erővel kirúgta a gólvonal előtt. Az első 25 percben momentuma sem volt a milánóiaknak és ez után is csak egyszer-egyszer kerültek helyzetbe. Öt perccel a szünet előtt viszont tökéletesen vittek végig egy kontrát és Bennacer bombájával előnyhöz jutottak. A folytatásban leginkább a mezőnyben folyt a játék, bár érezhető volt, hogy a Stanislav Lobotkával a kezdőben felálló nápolyiak szeretnének inkább támadni. A kapufa mindkét kapust kisegítette egyszer, a Milan pedig megőrizte kapuját a góltól és pozitívabb hangulatban várhatja a visszavágót.

Nápolyban nem csak az eredmény miatt kell aggódni, hiszen Anguissát a 74. percben kiállították, így sem ő, sem az utóbbi időben a világ legjobb védői között emlegetett Kim Min Dzse nem lehet ott jövő kedden a Maradona Stadionban, ahol biztosan remek hangulatot teremtenek majd a szurkolók. Ez utóbbival azonban a San Siróban sem volt gond. „Fantasztikus volt a közönség, az ilyen estékért játsszuk ezt a játékot. Nápolyban is kiegyensúlyozott, nehéz találkozót várok, mindent meg fogunk tenni a továbbjutásért” – nyilatkozta Simon Kjaer, a Milan védője.

„Nagyszerűen álltunk hozzá a meccshez, gratuláltam a játékosaimnak a teljesítményükhöz. Ezt vártam. Ki kell derítenünk, mi történt a meccsen. Néha jól alakulnak a dolgok, néha nem” – mondta Luciano Spalletti, a nápolyiak vezetőedzője, aki csak amiatt bosszankodott, hogy Anguissát már le akarta cserélni a kiállítás előtt, de elkésett a változtatással.

A nap játékosa

Vinícius Junior

„Nagyszerű érzés így nyerni hazai pályán, de még sok van hátra a párharcból. Szeretnénk a visszavágón is győzni” – összegzett röviden a meccs után Vinícius Júnior, aki mindkét gólban kulcsszerepet vállalt. Bár az elsőnél Kepa is labdához ért, két gólpasszal felérő megmozdulást jegyezhetett fel a meccsen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?