Amulettek a babonás ázsiaiak számára

AGGÓDIK AZ ELNÖK. Kim De Dzsung dél-koreai elnök aggódik amiatt, hogy a hétfői repülőgép-szerencsétlenség rossz hatással lesz a vb-re.

AGGÓDIK AZ ELNÖK. Kim De Dzsung dél-koreai elnök aggódik amiatt, hogy a hétfői repülőgép-szerencsétlenség rossz hatással lesz a vb-re. „Elképzelhető, hogy a tragédia befolyásolja majd a turisták számát, ezért a közlekedési minisztériumnak mindent meg kell tennie, hogy ne forduljon elő hasonló eset“ – hangoztatta az államfő. Az Air China gépe eddig ismeretlen okokból zuhant le az ország dél-keleti részén, s a fedélzetén tartózkodó 157 emberből 119-en életüket vesztették.

HAMISĺTOTT ÁRUK. A japán pénzügyminisztérium felhívta a vásárlók figyelmét, hogy egyre több, a Dél-Koreával közösen rendezendő labdarúgó-világbajnoksághoz kapcsolódó hamisított áru lepi el az országot. Tavaly szeptember óta összesen 3200 olyan terméket foglaltak le, amelynek készítői és forgalmazói jogtalanul használták a vb emblémáját. A hamisítványok között a hazaiak válogatottjának szerelése a legnépszerűbb. „Ahogy közeledik a május 31-i rajt, egyre növekszik majd ezeknek az áruknak a száma“ – mondta a tárca szóvivője. Az 1998-as franciaországi vb kapcsán körülbelül 560 ezer nem eredeti terméket foglaltak le a hatóságok.

ĺNYENCFALATOK AZ UTASOKNAK. Szusit és pekingi kacsát szolgálnak fel a vb idején a Koreai Köztársaságba utazó kínai és japán szurkolóknak. Az egyik érdekelt légitársaság szóvivője hangsúlyozta: szeretnék, ha a turisták minden tekintetben otthon éreznék magukat. Ezen kívül aktuális finomsággal is meglepik a fedélzeten étkezőket: egy futballpályát stilizáló díszítéssel ellátott csokoládés sütemény lesz a desszert, közepén kis labdával.

KÉSZÜLŐDÉS A NYITÁNYRA. Káprázatos ünnepséget ígérnek a dél-koreai szervezők a vb előestéjére Szöulban. „A világ elámul majd a Han folyón sorra kerülő sárkányeregetés, táncelőadások és tűzijátékok láttán“ – jósolta a KOWOC szóvivő-je. A „Kéz a kézben“ mottójú gálán színpadra lép 200 gyermek a világ minden tájáról, és egy 2000 tagú kórus kíséretében ad elő népdalokat. Maga a hivatalos megnyitó a délkelet-ázsiai ország kultúráját és technikai fejlődését mutatja majd be. Az ünnepélyt a vb első mérkőzése követi, amelyen a címvédő Franciaország és Szenegál lép pályára.

TITKOLT JÖVŐ. Giovanni Trapattoni, az olasz válogatott szövetségi kapitánya csak a világbajnokság után dönt a jövőjéről. A La Gazzetta dello Sport azt írta, hogy a szakember már megegyezett a Lazióval, de ezt később a római klub vezetői cáfolták. A világhírű edzőt a vb befejezéséig köti szerződés a szövetséghez. „Abban állapodtunk meg Franco Carraro elnök úrral, hogy június végéig nem döntünk. Úgyis minden a vb-eredménytől függ“ – mondta Trapattoni.

ROMLÓ ANGOL ESÉLYEK. A londoni fogadóirodák szerint romlottak az angolok esélyei a vb-szereplést illetően, miután veszélybe került a szerdai BL-negyeddöntőn lábközépcsonttörést szenvedett David Beckham szereplése. „Ritka dolog, hogy egy játékos »kedvéért« növeljük a nyereményszorzót, a francia Robert Pires kidőlése miatt sem tettünk így. Beckham azonban kulcsfigura, rajta nagyon sok minden múlhat“ – mondta a William Hill cég szóvivője. A szigetországban 9:1 helyett már 10:1 arányú nyeremény reményében lehet fogadni a válogatott vb-győzelmére.

AMULETTEK A BABONÁSOKNAK. Egy élelmes cég külön a világbajnokságra készített amuletteket hozott forgalomba a babonás japánok számára. A hazai szövetség emblémájával ellátott szerencsehozó tárgyakból néhány óra alatt 500 darab talált gazdára, és állítólag a jó szereplésben segítik a vendéglátók válogatottját. A szigetország lakossága előszeretettel hordja magánál a különféle sintoista felekezetek kabaláit, amelyek autóban balesettől, táskában pedig betegségektől hivatottak megvédeni tulajdonosukat. (MTI, TASR, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?