Amerikai arany jégtáncban

BŐD TITANILLAElőször nyert amerikai kettős olimpiai aranyat jégtáncban: a szocsi téli olimpián Meryl Davis és Charlie White világcsúcsot jelentő, 195,52-os összpontszámmal győzött.

BŐD TITANILLA

Először nyert amerikai kettős olimpiai aranyat jégtáncban: a szocsi téli olimpián Meryl Davis és Charlie White világcsúcsot jelentő, 195,52-os összpontszámmal győzött. Mögöttük a vancouveri bajnok duó, a kanadai Tessa Virtue és Scott Moir végzett.

Az arany- és az ezüstérmes ugyanannál az edzőnél, Marina Zujevánál edz. „Számunkra megtiszteltetés, hogy Tessáékkal együtt készülhetünk. Kölcsönösen jobb és jobb teljesítményre sarkalljuk egymást” – nyilatkozta Meryl Davis.

Scott Moir azonban némileg keserűen megjegyezte: „Nem ezt vártuk Marinától. Néha olyan érzésünk volt, hogy nem a mi oldalunkon áll. Arra számítottunk, hogy ugyanúgy fog velünk foglalkozni, mint a vancouveri olimpia előtt, de nem így történt.”

A bronzérem a házigazdáké lett, Jelena Iljinih és Nyikita Kacalapov az Eb-n esés miatt csak második volt, az olimpián azonban hibátlanul korcsolyázott, s bronzérem volt a jutalma.

Könnyek között jött le a Jéghegy Korcsolyapalota jegéről a másik orosz pár, Jekatyerina Bobrova és Dmitrij Szolovjev – kétszeres Európa-bajnokként az első számú orosz párnak számítanak, de teljesítményük nem volt elég az éremhez.

Rendkívül csalódott volt a francia Nathalie Pechalat és Fabian Bourzat – a mezőny egyik legkreatívabb, legtöbb eredeti ötletet használó kettőse lemaradt a dobogóról. Pechalat-ék a szezon végén visszavonulnak, de mivel Szocsiban nem szereztek érmet, a vb-n valószínűleg részt vesznek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?