Amatőrök – a válogatott edzőjével

Ismét Ondrej Gajdáč, a válogatott mestere lett a komáromi I. ligás vízilabdacsapat edzője, aki Fazekas Istvántól vette át a stafétabotot. A korábbi tréner ezentúl az ifiket irányítja.

Ismét Ondrej Gajdáč, a válogatott mestere lett a komáromi I. ligás vízilabdacsapat edzője, aki Fazekas Istvántól vette át a stafétabotot. A korábbi tréner ezentúl az ifiket irányítja. A Duna-partiak régi-új szakvezetőjével közvetlenül a hétvégi bajnoki rajt előtt beszélgettem (A Duna-partiak előrejátszott mérkőzésen már tegnap lapzárta után vízbe szálltak a Slávia UK vendégeként).

Nincs könnyű helyzetben a komáromi pólócsapat, hiszen nem rendelkezik a szabályoknak megfelelő uszodával. Vajon ez mennyire befolyásolta a gárda felkészülését?

Minden nap ugyan edzettünk, ám a 25 m-es kismedencében nagyon nehéz begyakorolni a taktikai elemeket, mert a kétkapuzás merőben más, mint az ötvenesben. Dél-Komáromban ugyan van nagy medence, azonban nincs rá pénzünk, hogy oda járjunk edzeni. Sajnos, egyetlenegy előkészületi meccset sem játszottunk, s az anyagiak miatt az idén a Szlovák-kupába sem neveztünk be.

Apropó, Dél-Komárom! Most is a határon túl játsszák majd hazai mérkőzéseiket?

Igen, mert ez a legolcsóbb megoldás. Nincs messze, és az uszodáért sem kell annyit fizetni, mint Pozsonyban vagy Nagytapolcsányban. Akit érdekel a vízilabda, az átsétálhat a hídon és láthat élvonalbeli pólómeccset.

Ezek szerint nincs ok a derűlátásra?

Már évek óta csak tengődünk, nincs szponzorunk, szerencsére a város besegít, s mi is itt-ott felhajtunk egy kis pénzt. Színtiszta amatőrök vagyunk az élvonalban, a játékosoknak csak az utat és a szállást fizetjük. Sajnos, többre nem futja.

Tavaly ötödik lett a komáromi csapat; most mivel lenne elégedett?

Ha sikerülne megismételni ezt az eredményt, ám ez nem lesz könnyű dolog. Annál is inkább, mert az idősebb játékosok csak hébe-hóba edzenek, a fiatalok pedig még tapasztalatlanok. Fogalmam sincs, mire leszünk képesek. Az állandó utazgatás is sokat kivesz a fiúkból...

Talán az uszodagondok és a szponzorhiány miatt is olyan a szlovák vízilabda, amilyen...

A feltételek szinte mindenhol mostohák, de majd csak jobbra fordul a helyzet!

De, ha minden marad a régiben, akkor a válogatott sem tud majd előbbre lépni.

Ez így igaz, de remélem, csakhamar minden téren kedvező változások lesznek.

A KOMÁROMIAK KERETE

Tabi, Bartalos, Bozsóky–Bajcsi, Fazekas A., ifj. Gajdáč, Hodek, Horváth, Jankovics, Kádár, Keller, Majer, Mišovič, Szabó V., Balázs, Várady, Csóka, Czézinger, Čerešňa, Fazekas R., Gál, Méry, Molnár, Rácz, Szűcs, Šafár.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?