Alsószeli fogathajtósiker Zsigárdon

Alsószeli fogathajtósiker Zsigárdon

Színvonalas küzdelmeket hozott a falunap keretében hatodszor megrendezett zsigárdi nemzetközi fogathajtó verseny. Az akadályhajtásban az alsószeli Kajos Sándor győzött, aki mindhárom futamot hibátlanul teljesítette, a vadászhajtásban a kiskunfélegyházai Besze Károly bizonyult a legjobbnak.

Nagyon sokan látogattak ki a Kolozsi-rancsra, ahol huszonegy kettes fogat, tizenegy magyarországi és tíz dél-szlovákiai indult, húsz akadály várt a a résztvevőkre. A nézők nagy kivetítőn követhették a versenyt. Nehéz volt a hétszáz méter hosszú pálya – 185 másodperc volt az alapidő, egy verőhibákért három büntetőpont járt –, ezt bizonyítja, hogy az akadályhajtás két fordulóját mindössze ketten teljesítették hiba nélkül, az alsószeli Kajos Sándor, valamint a zalalövői Szabó Péter. Az utóbbi az összevetésben kockáztatott, 136,35 másodperc alatt teljesítette a távot, ám két akadályt levert. Ezután Kajos a biztonságra törekedett, és végül biztosan győzött.

„Nagyon örülök, hogy megnyertem a rangos versenyt, őszintén megvallom, nem számítottam arra, hogy első leszek. Azt hittem, hogy lányom, a 15 éves Vivien előttem végez, aztán máshogy alakult a verseny. Egyébként ez volt a második győzelmem akadályhajtásban, tavaly Dunatőkésen sikerült nyernem. Öt éve foglalkozom komolyan a lovakkal, az utóbbi időben lányommal sokat gyakorolunk, kezd beérni a munkánk gyümölcse” – mondta az Új Szónak Kajos Sándor.

A felsőszeli Vankó Imre lett a harmadik, a feketenyéki Gasparovics László ötödikként, unokája, a 13 esztendős Gasparovics Kiara kilencedikként, a zsigárdi Balla Szilárd tizedikként ért célba.

„Minden verseny más, mindkét körben egy-egy hibát követtem el, ezúttal ez ennyire volt elég. Remélem, szombaton, hazai pályán javítok” – szögezte le Gasparovics László.

A házigazda Kolozsi János a középmezőnyben végzett, de nem volt csalódott. „Az a legfontosabb, hogy nagyon jól sikerült a viadal, és a nézők remekül szórakoztak. Házigazdaként sok dolgom volt, a pályabemutató során többször is megzavartak, ennek is betudható, hogy az első körben két bakit is elkövettem. A második futamban mindenképpen javítani akartam, ám a görcsösség hibákhoz vezetett. De hát ilyen a sport” – szögezte le lapunknak Kolozsi János.

Először a verseny történetében három egyes fogat is rajthoz állt, a poprádiak küzdelmét Ľudovít Kurkin nyerte.

A vadászhajtásban 14 fogat állt rajthoz, a 600 méteres pályán 15 akadály lett elhelyezve. Ebben a számban a hibapontokat másodpercekké számítják át. Egy hiba tíz másodpercet jelent. A kiskunfélegyházai Besze Károly győzött a győri Fülöp Zsolt előtt, harmadikként Kajos Sándor ért a célba.

Mindkét fő számban az első hat helyezettet serleggel jutalmazták, a trófeákat Baranyay Alajos polgármester és Kolozsi János adta át.

Szombaton Feketényeken folytatódik a nyolc versenyből álló dél-szlovákiai sorozat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?