Alpesi vb - Guay ismét meglepte a világot

St. Moritz |

<p>Eric Guay nyerte szerdán a férfi szuper-óriásműlesiklást a svájci St. Moritz-ban zajló alpesisí-világbajnokságon.</p>

A kanadai versenyző pályafutása során másodszor okozott meglepetést vb-n, ugyanis hat éve Garmisch-Partenkirchenben lesiklásban lett aranyérmes. A 35 éves Guay hosszú karrierje során mindössze öt világkupafutamon győzött, a jelenlegi szezonban pedig csupán egyszer, még tavaly decemberben, Val Gardenában állhatott dobogóra, így mostani kiugró eredménye váratlan. Guay mindössze a negyedik férfi alpesi síző, aki mindkét gyors számban világbajnok lett, korábban ez a bravúr az osztrák Hermann Maiernek, az amerikai Bode Millernek és a svájci Pirmin Zurbriggennek sikerült.

"Ez hihetetlen. Ennél boldogabb nem is lehetnék. Örülök, hogy egyáltalán itt lehetek azok után, hogy hatalmasat buktam múlt hónapban a garmisch-partenkircheni lesikló viadalon" - mondta a sportág most már legidősebb világbajnoka, aki 2015-ös térdműtétje után küzdötte magát vissza a legjobbak közé.

Mögötte a szám olimpiai bajnoka, a nagy esélyesnek tartott Kjetil Jansrud végzett másodikként 45 százados hátránnyal. A sokáig élen álló és a szakági világkupában fölényesen vezető norvég a helyenként igencsak szűkre tűzött pálya felső és legalsó szakaszán bizonyult lassabbnak riválisánál, akinek egészen kiválóan sikerültek az ugratók, mert alig néhány tizedmásodpercet repült a levegőben.

A harmadik helyen szintén egy meglepetésember végzett, az ugyancsak kanadai Manuel Osborne-Paradis. A 32. születésnapját éppen szerdán ünneplő síző két esztendeje egyáltalán nem állt dobogón vk-versenyen, ráadásul ebben a számban ez egész pályafutása során is csak egyszer jött neki össze, még 2009-ben, igaz, akkor nyert.

A 72 tagú mezőny egyetlen magyar indulója, Kékesi Márton remekül síelt, egy rövid szakaszon, a legelején még Guaynél is gyorsabb volt, a pálya legvégén azonban kaput tévesztett, így kiesett. A versenyen 51-en értek célba, mert a pálya közepén egy rendkívül meredek ugrató alaposan megrostálta a mezőnyt.

    Eredmények (a viadal honlapjáról):
    Férfi szuper-óriásműlesiklás, világbajnok:
    ------------------------------------------
   Eric Guay (Kanada) 1:25.38 perc
2. Kjetil Jansrud (Norvégia) 1:25.83
3. Manuel Osborne-Paradis (Kanada) 1:25.89

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?