Alma és fája – olimpiai bajnok szülők és gyerekek

Rio de Janeiro |

<p>A női kajaknégyessel 500 méteren aranyérmet nyerő Csipes Tamara megismételte apja, Csipes Ferenc sikerét, aki 1988-ban lett bajnok.&nbsp;</p>

Csipes Ferenc négy olimpiai érmet szerzett pályafutása során. 1988-ban Szöulban egy arannyal és egy bronzzal nyitott, 1992-ben Barcelonában, illetve 1996-ban Atlantában pedig egy-egy ezüstöt nyert. Szöulban a férfi kajaknégyessel győzött 1000 méteren.  Családi duplázók Csipesék a negyedik családi duplázók, eddig háromszor fordult elő, hogy magyar olimpiai bajnok gyereke is aranyérmes lett: a kalapácsvető Németh Imre (1948) fia, Miklós gerelyhajításban (1976), a vízilabdázó Homonnai Márton (1936) leánya, Szőke Kató úszásban (1952), a szintén vízilabdázó Szívós István (1952, 1956) fia, István (1976) ugyanebben a sportágban diadalmaskodott. Az utóbbi család tagja, Márton sporttörténelmet írhatott volna Rióban, de a vízilabda-válogatott a negyeddöntőből nem jutott tovább. Először történhetett volna meg, hogy nagyapa és apa után a harmadik nemzedék tagja is aranyérmet szerez.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?