Alistáli öröm, csallóközkürti gólínség

foci
Csallóközkürt/Alistál |

Jobb gólkülönbséggel teleltek az élen a dunaszerdahelyi területi bajnokság VII. ligájában a csallóközkürtiek, akik a 15. fordulóban a csilizradványiaktól szenvedtek vereséget (0:2), legutóbb pedig a bajnokjelöltek megmérettetésén vendégként az alistáliak is két vállra fektették őket (1:0). 

Ezzel a győztes kollektíva előnye immár hat pontra nőtt. Érdekesnek találtuk, hogy a góllista élmezőnyében tanyázó csallóközkürti futballisták – nevezetesen Csikmák Gábor (19) és Harsányi Dávid (13) – az említett párharcokon gólképtelennek bizonyultak. „A tavaszi nyitányon még úgy tűnt, hogy gólformában vagyunk, 6:1-re vertük a diósförgepatonyiak fakócsapatát. Csilizradványon azonban buktunk, s a kudarc a fejekben káoszt okozott. A legrosszabbkor jött a hozzánk hasonlóan feljutásra pályázó alistáliak elleni összecsapás. Szerintem nem voltunk képesek feldolgozni a csilizradványiaktól elszenvedett vereséget, ez okozta az újabb megingást. Kevés helyzet alakult ki a küzdelmes meccsen. A vendégek pontrúgásból szereztek három pontot érő találatot. Visszapörgetve a mérkőzés filmkockáit, nem érdemeltünk vereséget” – ecsetelte a párharc előzményeit, a csúcsderbi történéseit az egykor felsőbb osztályban is megfordult csallóközkürti csatár, Harsányi Dávid. 


„Valójában egy gólról szólt a mérkőzés. A második félidő elején Dórák szabadrúgásból betalált, a folytatásban már nem változott az eredmény, ezzel megérdemelten raboltunk értékes pontokat riválisunk pályáján. Kiegyenlített mérkőzésen, jó képességű ellenfelet taktikailag érett játékunknak köszönhetően sikerült legyőznünk. Játékosedzőnk, Bogyai Krisztián sérülés miatt csupán a kispadról szemlélte a találkozót. Vele könnyebb lett volna. A végelszámolásnál sokat nyomhat a latban, hogy otthonunkban és idegenben egyaránt legyőztük a trónkövelőt” – nyilatkozta lapunknak Both Róbert, az alistáliak csapatvezetője. 


A vereség után sincs pánikhangulat a csallóközkürtieknél. „Megfogadtuk, az idényben ez volt az utolsó bukásunk. A csilizpatasiak elleni vasárnapi idegenbeli bajnokinktól kezdődően győzelemre éhesen, felszabadultan focizhatunk. Az alistáliaknak több a vesztenivalójuk” – fogadkozott a társai nevében is Harsányi Dávid. „Nincs még lefutva a bajnokság, egyik vetélytársunkat sem szabad lebecsülni. Szombaton a vásárútiak fogadjuk, soros ellenfelünknek szeretnénk visszavágni az egyetlen, 3:4-es vereségünkért, melyet még tavaly augusztus 9-én, a 4. fordulóban szenvedtünk el” – fókuszált a pontvadászat folytatására Both Róbert.


A bajnokjelöltek megmérettetésének utózöngéi is vannak. A Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség fegyelmi bizottsága ugyanis a vendégek öltözőablakának megrongálásával kapcsolatban az alistáli klub, az okozott anyagi kár összegének megállapításával kapcsolatban pedig a vendéglátók állásfoglalását kéri. Ugyanakkor állásfoglalást kér a mérkőzés főrendezőjétől, a csallóközkürti klubtól a delegált személyek mérkőzés alatt és annak befejezése után történt sértegetésével kapcsolatban. Egyben a találkozón készült videófelvételt is bekérette.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?