Algériával sem bírt Anglia

Fokváros |

<p>A dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság egyik esélyesének tartott angolok az amerikaiak után az algériaiakkal is döntetlent játszottak pénteken a C csoport 2. fordulójában.</p>

A szigetországi játékosok így nem tudtak győzelemmel kedveskedni a 64. születésnapját ünneplő olasz szövetségi kapitányuknak, Fabio Capellónak.

A továbbjutást illetően ezzel a gól nélküli döntetlennel ebben a négyesben minden nyílt maradt a jövő szerdai utolsó fordulóra.

C csoport, 2. forduló:
Anglia-Algéria 0-0

Fokváros, Zöld Pont Stadion, 64 ezer néző, v.: Ravsan Irmatov (üzbég)
sárga lap: Carragher (58.), illetve Lacen (85.)

Anglia:

James - Johnson, Terry, Carragher, A. Cole - Lennon (Wright-Phillips, 63.), Barry (Crouch, 83.), Lampard, Gerrard - Heskey (Defoe, 74.), Rooney

Algéria:

Mbouli - Bugerra, Belhadzs, Jahia - Kadir, Jebda (Meszbah, 89.), Lacen, Halisz - Budebuz (Abdun, 74.), Ziani (Gediura, 80.) - Matmur

Az első félidőben az angolok irányították a játékot, de komoly gólhelyzetet nem sikerült kialakítaniuk a jól és szervezetten védekező algériaiakkal szemben. A szigetországiak kifejezetten pontatlanul játszottak, az utolsó passzokba rendre hiba csúszott.
A folytatásban sem változott a játék képe. Bár továbbra is az európai gárda irányított, a sok technikai hiba és az ötlettelen játék miatt állandó nyomást nem tudott gyakorolni az afrikai együttesre, amelynek gyors ellentámadásaiban is benne volt a veszély, mivel az angol védők néha bizonytalankodtak. A hajrára valamelyest fokozódott az angolok fölénye, azonban gól nem született, mert az algériai védők egészen a lefújásig hiba nélkül futballoztak, megakadályozva ezzel a rivális lehetőségeit.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?