Alakul az elődöntő

Párizs. A negyeddöntő összecsapásaival folytatódott a francia nyílt teniszbajnokság. A 12,2 millió euro összdíjazású tornán gond nélkül jutott az elődöntőbe az amerikai Serena Williams, s ugyancsak oda került Venus Williams is.

Párizs. A negyeddöntő összecsapásaival folytatódott a francia nyílt teniszbajnokság. A 12,2 millió euro összdíjazású tornán gond nélkül jutott az elődöntőbe az amerikai Serena Williams, s ugyancsak oda került Venus Williams is. A 20 éves Serena harmadik kiemeltként szinte esélyt sem adott a torna két évvel ezelőtti győztesének, a francia Mary Pierce-nek. A mérkőzés mindössze 45 percig tartott, és a hazai versenyzőnő összesen két játékot nyert. Serena először jutott Párizsban az elődöntőbe. Ellenfele, a Jennifer Capriati–Jelena Dokic párharc jobbika lesz.

Nehezebb dolga volt nővérének, Venusnak, aki a vajdasági származású amerikai Szeles Mónikával találkozott. A torna második számú kiemeltje két szoros játszmában, 73 perc alatt győzte le honfitársnőjét. Ő is először lesz elődöntős Párizsban. Ott a váratlanul négy közé jutott argentin Clarisa Fernandez lesz az ellenfele. Fernandez honfitárs-nőjét a jóval ismertebb és tapasztaltabb Paola Suarezt búcsúztatta a negyeddöntőben. A mérkőzés a második játszma rövidített játékában hozott fordulatot, ekkor a 20 éves Fernandez kerekedett felül, és a harmadik szettben már egyértelmű fölénybe került. A WTA világranglista 87. helyén álló argentin lány elődöntőbe jutása élete legnagyobb sikere.

A férfi egyes mezőnyében elsőként a spanyol Albert Costa harcolta ki az elődöntőbe kerülést. A torna 20. számú kiemeltje a negyeddöntőben Karol Kučera legyőzőjét, az argentin Guellarmo Canast győzte le közel négyórás csatában. A dél-amerikai teniszező szinte megnyert mérkőzést veszített el, amikor 2:1-es játszmavezetésnél a negyedik szettben már 4:2-re vezetett. Costa harmadszor került a negyeddöntőbe, de eddig mindig vereséget szenvedett. Az elő-döntőben a Corretja–Pavel páros jobbikával találkozik.

EREDMÉNYEK

Negyeddöntő, női egyes: Serena Williams–Pierce 6:1, 6:1; Venus Williams–Szeles 6:4, 6:3; Fernandez–Suarez 2:6, 7:6, 6:1. Férfi egyes, negyeddöntő: Costa–Canas 7:5, 3:6, 6:7, 6:4, 6:0.

Negyeddöntóbe jutott a juniorok fiúk páros versenyében a magyar Balázs György a lengyel Przysiezny oldalán, miután 6:0, 6:3-ra legyőzték a dél-afrikai Kwo, Westerhof kettőst.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?