Ákos-nap a DAC-arénában: Szarka mesternégyese

Dunaszerdahely |

<p>Gólzáporos, 5:1-es győzelmet aratott a DAC a Podbrezová ellen a labdarúgó Fortuna Liga 7. fordulójában. Szarka Ákos négy gólt szerzett.</p>

A B közép ezúttal rendhagyó módon azon a lelátón foglalt helyet, ahol 2008-ban a szurkolóverés történt, szeptemberben ugyanis elkezdik bontani azt a részt, és a szurkolók így búcsúztatták a tribünt. A DAC jól kezdett, a 4. percben Pačinda szöglete mindenki előtt elment. Négy perccel később a másik oldalon Gál-Andrezly veszélyes beadásáról maradt le mindenki. A 10. percben viszont megszerezte a vezetést a DAC, Štepanovský beívelését Szarka még nem érte el, de Ľupták akrobatikus felugrással a hálóba lőtt - 1:0. Tíz perccel később Sarr fejesét Migaľa fejelte ki a gólvonalról,a kontrából Mehanovic csavart kapura, de Tujvel ujjheggyel szögletre mentett. A 24. percben Lupták megnyert fejpárbaja után a labda Szarkához került, aki védhetetlenül bebombázta - 2:0. Félóra játék után egy szép vendégakció végén Gál-Andrezly a kapufát találta el. A 41. percben Szarka kapta meg a labdát a 16-osban, megfordult vele, és laposan ellőtte a kapus mellett - 3:0. A második félidőben is "játszott a DAC", előbb Štepanovský robbant be egy beadásra, de a kapu mellé lőtt, a 60. percben viszont az igazán elemében lévő Szarka bevitte a labdát a tizenhatosba, és a büntetőpont környékéről ismét betalált - 4:0. A vendégek kisvártatva Mehanovic révén szépítettek, miután a Žilákkal szembeni szabálytalanságért tizenegyest ítélt a bíró - 4:1. Szarka a negyedik gólját is megszerezhette volna, de egy kontra végén kisodródott, és a kapu mellé lőtt. A vendégek ezután a felső kapufát találták el. A 82. percben összejött a mesternégyes Szarkának, Pačinda beívelése után egy Van Persie-féle fejessel negyedszer is betalált - 5:1. "Ez ma Ákos napja!” - lelkendezett a helyi bemondó, a közönség pedig vastapssal jutalmazta a korábban kifütyült és megvetett csatárt. DAC-Podbrezová 5:1 (3:0)Góllövők: Ľupták (10.), Szarka (24., 41., 60., 82.), ill. Mehanovic (63., 11-esből)Sárga lap: Sarr, ill. Migaľa, Szőke, Žilák.Játékvezető: Somoláni, 4418 néző. DAC: Tujvel - Štepanovský, Michalík, Kwin, Brašeň - Sarr (65. Polievka), Ljubicic (90. Asanovic), Straka (84. Pambou), Pačinda - B. Ľupták, Szarka. PODBREZOVÁ: Kuciak - Andrics, Vajda, Pimpara, Migaľa - Kochan (46. Szőke), Mehanovic - Pančík (65. Kapor), Gál-Andrezly, Mário Almaský (59. Žilák) - Vaščák.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?