Akad társa Haboráknak?

Pozsony. Ahogy közeledik a március közepén sorra kerülő birminghami fedett pályás atlétikai világbajnokság, úgy szaporodnak a sportág hazai eseményei. Szombaton a felnőtt szlovák bajnokság színhelye lesz a pozsonyi Elán csarnok, amely immár hatodszor ad otthon ennek az eseménynek.

Pozsony. Ahogy közeledik a március közepén sorra kerülő birminghami fedett pályás atlétikai világbajnokság, úgy szaporodnak a sportág hazai eseményei. Szombaton a felnőtt szlovák bajnokság színhelye lesz a pozsonyi Elán csarnok, amely immár hatodszor ad otthon ennek az eseménynek. Asványi László, a létesítmény igazgatója szerint a 11 órakor kezdődő versenyen valamennyi szlovákiai atléta rajthoz áll, aki az idén versenyez a tető alatt. Két igazi csemege várható: a férfi súlylökésben Haborák és Pankúch párharca, a női mezőnyben pedig Lucia Ivanová csúcskísérlete a 200 m-es síkfutásban. A Slávia UK verseny-zőjét kárpótolhatná, hogy múlt pénteken elért csúcsidejét nem hitelesíthetik, mert csak ketten álltak rajthoz. Nincs az előzetes nevezési listán dunaszerdahelyi atléta, amire már régen nem volt példa. Ott található viszont az egykori dunaszerdahelyi Nyesó Szilvia (Slávia UK), aki magasugrásban indul. Két cseh atléta is feltűnik a mezőnyben: Bláha és Oravec 800 méteren próbál megbirkózni a vb-szintidővel. Egyelőre az itthoniak közül mindössze Haborák rajtja biztos Birmighamben, s az elhangzottakból arra lehet következtetni, hogy több szlovák versenyző részvételével nemigen számolnak.

Egyre több esemény zajlik az Elánban, mind több teret kapnak az atléták. Asványi László: „Idén kétszer volt Elán-viadal, most a szlovák, egy hét múlva, március első két napján a cseh bajnokság lesz nálunk. Csütörtökön és pénteken két órát gyakorolhatnak a válogatott keret tagjai, és naponta úgy osztottuk be az időrendet, hogy este hétig a sportok királynője kapjon helyet. Aki akar, jöhet edzeni. Évről évre javítunk valamit a csarnokban, s a jelzések szerint egyre többen felfigyelnek az itteni lehetőségekre.”

Először nyílt viadalként akarták rendezni, de végül Csehország saját versenyzőinek írta ki a 28. fedett pályás bajnokságot, melyet először rendeznek külföldön. Az árvíz sújtotta prága-stromovkai csarnok helyett tehát március elsején és másodikán az Elán pályáin versengenek majd a cseh atléták a vb-kiküldetésiszintek teljesítéséért. Šebrle, Dvo-řák, Hamáčková, Hába, Kašpárková és a teljes cseh élmezőny eljön Pozsonyba. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?