A szlovákok elhalasztották az ünneplést

Zsolna |

<div>Gól nélküli döntetlennel ért véget a Szlovákia-Ukrajna labdarúgó Eb-selejtező Zsolnán, így az Eb-részvétel kivívásának megünnepléséhez bekészített pezsgő egyelőre a hűtőben maradt. A szlovákoknak továbbra is a saját kezükben van a sorsuk.</div><div>&nbsp;</div>

A meccs előtt egyszerű volt a képlet, ha a szlovákok legyőzik Ukrajnát, már biztosítják helyüket a kontinensviadalon. Ján Kozák szövetségi kapitány több helyen is változtatott a kezdőcsapaton a spanyolországi mérkőzéshez képest: visszatért Škrtel és Kucka, valamint a pihentetett Pečovský, ékként pedig Vittek kapott lehetőséget. Egy Kucka-szabadrúgással indult a meccs, de az AC Milan középpályása - ugyanabból a szögből, ahonnan egy éve a spanyoloknak bombagólt lőtt - most nem találta el a kaput. A másik oldalon Konopljanka köszönt be egy jó lövéssel, amely alig ment mellé. A 17. percben egy kis tili-toli után Hamšík lőtt kapásból nagyszerűen, Pjatov azonban szögletre ütötte a labdát. Nem sokkal később egy szép szlovák akció végén Kucka lőtt fölé. Hamšík remekül játszott, parádés labdákat osztogatott, Makon is látszott, hogy bízik magában, többször nagyon pimasz megoldásokra ragadtatta magát. Vittek azonban nem igazán volt elemében, sok párharcot elvesztett, nem tudta felvenni a meccs tempóját. A második félidő elején Pekarík megcsúszott egy hazaadásnál, és szerencsétlenül megsérült, helyette Saláta állt be, Hubočan pedig a jobb oldalra húzódott. Az 53. percben Kucka távoli lövését védte Pjatov. A közönség azt kezdte kiabálni: "Vitteket le!”, de pont ebben a pillanatban a Slovan csatára remek akciót indított, melynek végén Hamšík lőtt fölé. A 66. percben azonban Vitteket tényleg lehozta Kozák, helyére Jakubkót küldte be. Teltek a percek, egyre idegesebb lett a közönség, és a hangulatot csak szították Atkinson játékvezető sokszor vitatható ítéletei. A 73. percben Kravec küzdötte át magát a szlovák védelmen, de végül mellé lőtt. Az utolsó negyedórát nagyon felpörgették a szlovákok, de az ukránok állták a rohamot. A hajrára Mak helyett Stoch jött be, de ezúttal nem tudott jolly joker lenni. Bár a döntetlennel a szlovákok még nem biztosították be az Eb-részvételt, továbbra is a saját kezükben van a sorsuk, mert a két csapat között maradt a három pont különbség. Ha tehát a hátralévő két meccsen (Fehéroroszország otthon, Luxemburg idegenben) három pontot szereznek, akkor az ukránok eredményeitől függetlenül ott lesznek a kontinenstornán. Szlovákia-Ukrajna 0:0 Sárga lap: Hamšík, ill. Rybalka, Konopljanka, Sztyepanyenko.Játékvezető: Atkinson (angol), 10 648 néző.SZLOVÁKIA: Kozáčik - Pekarík (51, Saláta), Škrtel, Hubočan, Gyömbér - Kucka, Pečovský - Mak (84. Stoch), Hamšík, Ďuriš - Vittek (66. Jakubko).UKRAJNA: Pjatov - Fegyeckij, Hacseridi, Rakickij, Sevcsuk - Sztyepanyenko, Ribalka - Jarmolenko, Rotan, Konopljanka - Kravec (90. Gladkij).
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?