A szezon második fele jól sikerült a lévaiaknak

ÚJ SZÓ-ÖSSZEÁLLÍTÁSLéva. Három célkitűzéséből ugyan csak egyet tudott maradéktalanul teljesíteni a lévai férfi-kosárlabdacsapat, a szezon második felével mégis elégedett az Astrum vezetősége.

ÚJ SZÓ-ÖSSZEÁLLÍTÁS

Léva. Három célkitűzéséből ugyan csak egyet tudott maradéktalanul teljesíteni a lévai férfi-kosárlabdacsapat, a szezon második felével mégis elégedett az Astrum vezetősége. „A hazai extraliga alapszakaszát megnyertük, de a Szlovák Kupában csak ezüstérmesek lettünk, és a cseh Mattoni Ligában sem tudtunk bekerülni a legjobb négy közé – kezdte lapunknak az idény értékelését Ladislav Garaj, a lévaiak menedzsere. – Ugyanakkor sérültjeink felépülése és Oleg Melescsenko edző érkezése után játékunk a legmagasabb kritériumoknak is megfelelt, s a nagy szurkolói érdeklődés is pozitívum. A cseh bajnokság negyeddöntőjében pedig prostějovi ellenfelünknek volt nagyobb szerencséje.”

Az említett párharcot 3:2-re nyerte a Mattoni Liga alapszakaszának második helyezettje – pedig a harmadik mérkőzésen a lévaiak nagyon közel jártak az idegenbeli sikerhez (81:80). „Akkor tényleg csak egy pici hiányzott, másrészt nem panaszkodhatom, mert a második meccsen mi voltunk a szerencsésebbek a hosszabbításban. A sorozatban összességében a hazai pálya előnye döntött” – mondta az Új Szónak Melescsenko. Az orosz származású szakember hangján még a kiesés után több nappal is érződött a csalódottság. „Sajnos nem sikerült még nagyobb elismerést kivívnunk a lévai kosárlabdának, nagy kár, hogy nem tudtunk bejutni az elődöntőbe.”

Melescsenkónak elmondása szerint még időre van szüksége ahhoz, hogy átgondolja, folytatja-e a munkát az Astrumnál. „Nekem is tisztáznom kell magamban, mi az elképzelésem, a klub is felvázolja a terveit, s majd ennek alapján július vége felé döntök arról, hogy elfogadom-e az ajánlatukat” – tette hozzá a privigyeiekkel játékosként két bajnoki címet nyert tréner.

A lévaiaknál egy dolog biztosnak tűnik: minden valószínűség szerint jövőre már csak a cseh bajnokságban indul az idén közel 90 tétmeccset abszolváló csapat. „Legjelentősebb szponzoraink képviselői bejelentették, hogy a szlovák extraligára nem nyújtanak támogatást. Hiábavaló volt ugyanis kétéves igyekezetünk a közös cseh–szlovák bajnokság létrehozására, mert néhány hazai klub nem hajlik semmilyen kompromisszumra az ügyben. Csehországban viszont támogatják ottani szereplésünket, már csak a részleteket kell pontosítani” – nyilatkozta Garaj. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?