A szepsi és a szenci újonc is bizakodik

<p>Bátor célokkal várják az I. labdarúgóliga szombaton kezdődő idényét az újonc szepsiek, a vágsellyeiek és a szenciek a középmezőnyt célozzák meg, a rimaszombatiak és a losonciak azt remélik, elkerülik a kiesés elleni harcot. Körképünkben az I. liga délszlovákiai csapatait mutatjuk be.</p>

LAFC Lučenec
A losonciak az elmúlt szezont a 4. helyen zárták, az új idényt azonban jóval szerényebb célokkal várják. „Losoncon már szinte hagyomány, hogy minden félévben gyakorlatilag a keret fele kicserélődik. Sajnos, most nagyon meggyengültünk, öt kulcsemberünk távozott: Ďurica, Gonos, Szegedi, Červínek és Jendrišek. Helyükre csak alacsonyabb osztályú bajnokságokból érkeztek új játékosok” – tájékoztatott Jozef Škrlík, a nógrádiak vezetőedzője.
A LAFC vezetése nem fogalmazott meg számszerű célkitűzéseket a 2010/2011-es idényre, a tréner szerint azonban a csapatnak nem lehetnek túlzott elvárásai: „Jó lenne valahol a békés középmezőnyben eljátszogatni, és elkerülni a kiesés elleni harcot. A klub anyagi helyzete nem a legjobb, de remélhetőleg csak megoldjuk valahogy, és a LAFC nem jut a privigyeiek sorsára.”
Keret: Michalík, Chrust–Golian, Balaško, Boháčik, Labun, Kamendy, E. Lukáč, M. Lukáč, Čavojský, Gajdošík, Gálik, Slančík, Jeníček
Érkezett: E. Lukáč, M. Lukáč (mindketten Trebišov), Čavojský (Ružiná), Gajdošík (Staškov), Gálik, Slančík (mindketten Banská Bystrica), Jeníček (Vysoké Mýto), Chrust (Žilina)
Távozott: Peter Ďurica, Gonos (mindketten Banská Bystrica), Szegedi (Senica), Červínek (Brno), Jendrišek (Petržalka) Vezetőedző: Jozef Škrlík

MŠK Rimavská Sobota
Eseménydús nyári szüneten vannak túl a rimaszombatiak. A klub százszázalékos tulajdonosa, a városi önkormányzat rendkívüli képviselő-testületi ülésen tárgyalt a csapat sorsáról, s végül úgy döntött, megadja a kellő támogatást, hogy az együttes elindulhasson a második vonalban. A kispadon Marián Kudlíkot Vas Ferenc váltotta, segítője Branislav Mráz lett.
„Nem gazdálkodhatunk sok pénzből, de igyekeztünk a játékosoknak korrekt feltételeket teremteni. Sajnos, négy futballista, Rubint, Vargic, Morháč és Zsivanovics engedett a bőcsiek csábításának, és nem túl elegáns módon itthagyta Rimaszombatot. Koristeknek és Breškovecnek letelt a vendégjátéka, Levický és Zvara viszont továbbra is nálunk lesz kölcsönben – tudtuk meg Danyi Lászlótól, a gömöriek sportigazgatójától. – Zsolnáról érkezett Práznovský és Perexta, rajtuk kívül a tehetséges saját nevelésű játékosokra is számítunk. Mivel elég nagy változások voltak a csapatban, a fő célunk a tisztes helytállás. Szeretnénk, ha a játék jobban tetszene a nézőknek, mint az előző szezonban, és az ifiből felkerült játékosokat is fokozatosan be akarjuk építeni a csapatba. Meggyőződésem, hogy az új edzőpáros képes úgy összerakni a gárdát, hogy ne legyenek kiesési gondjaink.”
Keret: Prošovský, Slaniniak– Migaľa, Geri, Práznovský, Mráz, Szabó, Juhász Cs., Juhász R., Levický, Zvara, Perexta, Piszár, Líška, Árvay, Obročník, Sihelský
Érkezett: Práznovský, Perexta (mindketten Žilina), Obročník (az ifiből), Juhász Cs. (Štítnik)
Távozott: Vargic, Morháč, Rubint, Zsivanovics (mind Bőcs), Husaník (Mezőkövesd), Koristek (Michalovce),Breškovec(Ostrava) Vezetőedző: Vas Ferenc

Slovan Duslo Šaľa
Utolsóként zárta az elmúlt bajnokságot a vágsellyei együttes, s csak annak köszönheti a bennmaradását, hogy a Podbrezová menet közben kilépett, a privigyei gárdát pedig kizárták. Nem csoda, hogy a nyáron több változás történt a keretben. Martin Babinec először kezdi vezetőedzőként a szezont – munkáját futballozó asszisztensként Adrián Devečka segíti –, de a tavaszi idény második felében már ő irányította a gárdát.
„Alaposan megerősítettük a keretet, mert még egyszer nem akarunk a mezőny végén kullogni. Kár, hogy a régóta Csehországban futballozó Daniel Rehák az utolsó pillanatban meggondolta magát, és a hazatérés helyett Sokolovhoz szerződött. Az előkészületi mecscsek alapján bizakodva várjuk a puhói rajtot, hiszen többek között a DAC-ot is 3:0-ra legyőztük. Biztatóan mutatkoznak az új szerzemények, remélem, a ligameccseken is igazolják az elvárásokat. Látványos támadófocival szeretnénk visszahódítani a szurkolókat, mindenképpen a mezőny első felében akarunk végezni” – mondta lapunknak Takács Tibor, a vágsellyeiek alelnöke.
Keret: Bránsky, Anda–Jakubička, Konopásek, Sailer, Devečka, Danada, Kovács, Lancz, Lalák, Pilo, T. Obert, Zajac, Čirik, Vyskoč, Tomiš, Takács, Straka, Matejov, Najman Érkezett: Bránsky, Jakubička (mindkettő Trnava) Straka (Dubnica), Kovács Csaba (Slovan Bratislava), Matejov (Dubnica), Sailer (Nitra), Najman (Petžalka)
Távozott: Krajník (Prešov), Kolmokov (Dubnica), Uzola (?), Kiška (Dubnica), Peťovský (Slovan Bratislava) Vezetőedző: Martin Babinec

FK Bodva Moldava
Három év alatt három bajnokságot nyert a szepsi együttes. A több élvonalat is megjárt futballistával – Jurko (Slovan, DAC), Martin Kováč (DAC), Vojtaško (Košice) – rendelkező csapat várhatóan az I. ligában sem játssza majd a másodhegedűs szerepét. Balogh Zoltán személyében magyarországi légiósuk is van a szepsieknek. Az újonc gyönyörű stadionnal rendelkezik, amely jelenleg 2000 ülőhelyes, idővel viszont 5500-asra akarják kibővíteni. Érdekes, hogy a sikerek ellenére gyakoriak az edzőváltások, hiszen csak az elmúlt idényben Ľubomír Luhový, Karol Kisel és Jaroslav Galko is irányította az gárdát. Június elsejétől a Slovan és kassai FC egykori válogatott kapusa, Ladislav Molnár tölti be a vezetőedzői posztot, munkáját Ladislav Lipnický segíti. „Nagyon várjuk már a rajtot, a harmadik vonalban átlagosan kétezren látogatták a meccseinket, az I. ligában legalább ötszázzal több drukkerre számítunk. Egy osztállyal feljebb is attraktív támadójátékkal akarunk kirukkolni, legfontosabb célunk, hogy ne legyenek kieséséi gondjaink. Biztos vagyok benne, hogy új színt viszünk a pontvadászatba” – hangsúlyozta Vladimír Popovič menedzser. Szalaba Károly klubtulajdonos ennél is bizakodóbb: „A keretünk erőssége alapján az első négy között a helyünk.”
Keret: Vojtaško, Novák–Balogh P., M. Kováč, Balogh Z., Ziemba, Jurčo, Seman, Šrobár, Hanzel, Hanzuš, Pančík, Bačík, Timkovič, Dupkala, Andraščík, Fazekaš, Gavlák, Kokanovics, Majný, Breznićan, Kaminský, Jurko, Sobota, Horváth
Érkezett: Sobota (Prievidza), Horváth (Spišská Nová Ves)
Távozott: Smolec (Lengyelország), Radovics (Szerbia) Vezetőedző: Ladislav Molnár

SFM Senec
A klubot 1994-ben alapították, ám csak 1997-től szerepeltet felnőtt csapatot, amely a legalacsonyabb osztályból indult, és sokáig Magyarbélen játszotta bajnoki mérkőzéseit. A legutóbbi pontvadászatot viszont a labdarúgók már a szenci NTC-ben töltötték, természetesen az I. ligában is így lesz. Hazai meccseiket szombatonként 17.30-kor rendezik. Branislav Kriška, az FC Senec egykori szakvezetője irányítja a csapatot, másodedzőként a korábban Szencen és a ligeti Artmediában védő Štefan Kollár tevékenykedik. „Úgy vélem, nem lesz gondunk a bentmaradás kivívásával, de nehéz előre jósolni, mert nem ismerjük a második vonal színvonalát. Vannak tapasztalt játékosaink – Polgár, Hromkovič, Belkovics, Plichta – ezért bízom benne, hogy újoncként is derekasan helytállunk. Ez konkrétan azt jelenti, hogy a bajnokság első felében szeretnénk zárni” – hangsúlyozta Alexander Matlák klubelnök.
Keret: Matlák, Milošovič–Polgár, Hromkovič, Plichta, Sebők, Belkovics, Voško, Bedecs, Karč, Pomichal, Neoveský, Urda, Krajčík, Železník, Pálka, Sokol, Kostoláni, Chorvatovič
Érkezett: Milošovič (az ifiből), Železník (Trnava), Krajčík (az ifiből), Pálka (Dubnica), Sokol (Lučín), M. Kostoláni (Nitra)
Távozott: Kunzo (?), Brezík (?), Horváth (?), Najman (Šaľa), Galovič (?), Držík (?)
Vezetőedző: Branislav Kriška

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?