A SPORTVILÁG 2002-ES „ARANYKÖPÉSEI”

TONI INNAUER, az osztrák síugró-válogatott kapitánya a négysáncverseny előtt: „Ez a viadal mindig is meghatározó szerepet játszott az életemben. Sosem tudok normálisan szilveszterezni.

TONI INNAUER, az osztrák síugró-válogatott kapitánya a négysáncverseny előtt: „Ez a viadal mindig is meghatározó szerepet játszott az életemben. Sosem tudok normálisan szilveszterezni.”

SVEN HANNAWALD olimpiai bajnok német síugró a négysáncverseny megnyerése után: „Ha még egy nappal tovább tart, akkor meghalok, de legalábbis kihullik az összes hajam.”

BODE MILLER ötkarikás ezüstérmes amerikai síző egy tévéshow-beli fellépéséről: „Először azt akartam mondani, hogy az olimpia olyan, mint a szex. Aztán eszembe jutott, hogy az négyévente egy kicsit kevés lenne, ezért úgy fogalmaztam, hogy a síelés olyan, mint a szex.”

HUNYADY EMESE gyorskorcsolyázó a Salt Lake Cityben 3000 m-en elért osztrák csúcs után: „Az orvos, aki nem javasolta az indulást, most valószínűleg a tévé előtt ül, és eszi a diplomáját.”

MICHEL PLATINI a francia–szenegáli vb-nyitány előtt: „A franciák külföldön játszanak a franciaországi külföldiek ellen.”

CHRISTIAN VIERI olasz csatár a horvátoktól elszenvedett 2:1-es vb-vereség után, melynek során a játékvezetők két szabályos góltól fosztották meg csapatát: „Ezek nem első-, de nem is másodosztálybeli bírók voltak. Azt hiszem, a falusi ligából jöttek.”

FRIEDRICH STICKLER, az Osztrák Labdarúgó Szövetség elnöke: „Előbb lesz Ausztria világbajnok, mint hogy a feleségem betegye a lábát egy stadionba.”

DIEGO MARADONA argentin futball-legenda az edzői pályafutásáról: „Gyűlölöm a szabályokat és az előírásokat, mindig is gyűlöltem. Hogyan lehetnék akkor tréner?”

HANS KRANKL osztrák szövetségi kapitány a Hollandia elleni labdarúgó Eb-selejtező előtt: „Semmi esélyünk sincs, azt azonban jól ki kell használnunk.”

FRANZ BECKENBAUER a dél-koreai bíróról, aki jogtalan 11-est ítélt meg a braziloknak a Törökország elleni vb-csoportmérkőzésen: „Minden világbajnokságon van egy vak.”

Rajongói transzparens a müncheni atlétika Eb-n DIETER BAUMANN olimpiai bajnoknak, akinek szervezetébe fogkrémben jutott be doppingszer: „Dieter, taposs a tubusba!”

STEPHANIE GRAF, a 800 m-en olimpiai és világbajnoki ezüstérmes osztrák futónő tumorműtétje után: „Sosem gondoltam volna, hogy 10 méter ilyen hosszú lehet.”

RALF SCHUMACHER, a Forma–1-es BMW-Williams kitűnősége a Ferrari-pilóták boxból történő, vitatott „kézi vezérléséről”: „Bocs, de itt a világbajnoki címről van szó. Nem a fogadóirodáknak versenyzünk.”

JURIJ LUZSKOV moszkvai polgármester a Bernie Ecclestone Forma–1-es vezérrel folytatott tárgyalásairól: „Életemben nem láttam ilyen átláthatatlan szerződéstervezeteket. Kinek van még ennyi hatalma a sportban?”

MIRNA JUKICS jugoszláv származású, Európa-bajnok úszócsillag az év osztrák sportolónőjévé választása után: „Még csak 1999 óta versenyzek új hazám színeiben, ezért meg voltam győződve arról, hogy legalább három síző megelőz majd.” (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?