A Sparta nem bírt a görögökkel

Pozsony. Érdekes eredmények születtek a labdarúgó BL második csoportköre harmadik fordulójának tegnapelőtti négy mérkőzésén. Mindössze a Real Madrid tudott győzni otthonában, a Sparta kikapott, a Lever-kusen és a Juventus döntetlen eredményt ért el.

Novotný (jobbra) tör kapura a keddi, prágai meccsenČTK-felvételNagy csalódást okozott híveinek a Sparta Praha. Az egész mérkőzés folyamán a görögök irányították a játékot, s megérdemelten lőttek két gólt, a cseheknek egyet sem sikerült, alig-alig jutottak helyzetbe. Távoli lövésekkel próbálkoztak, azok azonban nem jelentettek gondot a görög kapusnak, mindössze Sionko ívelése veszélyeztette a vendégek hálóját. A Sparta ugyan igyekezett aktívan futballozni, de csak az igyekezetnél maradt, játékosai nem tudták helyzetig megjátszani a labdát. Úgy tűnik, a cseh bajnokcsapat krízisben van. Tehetetlenségéről a hajrá tanúskodik, amikor Jarni megugrott a felezővonalnál, Hübschman csak szabálytalanul állította meg, s a bíró kiállította.

A két edző mondta – Jaroslav Hřebík (Sparta): „Sajnos, több kulcsjátékosunk nem szerepelhetett sérülés miatt. Védenceim csak vagdosták előre a labdát, amelyet a Panathinaikosz védői könnyűszerrel hárítottak. Sajnos, nem elképzelésünk szerint sikerült futballoznunk.” Sergio Markariana (Panathinaikosz): „Nagyon elégedettek vagyunk a győzelemmel, fontos volt számunkra az eredmény. Úgy gondolom, teljesen megérdemelten szereztük meg a három pontot.”

Néhány cseh játékos véleménye – Libor Sionko: „Nem úgy futballoztunk, mint ahogyan azt az őszi sikerek során tettük.” Jiří Novotný: „Csak küzdöttünk, egyáltalán nem játszottuk a labdarúgást. Az előrevágott labdákkal nem tudtak mit kezdeni csatáraink.” Tomáš Hübschman: „Kevésbé mozgékony labdarúgást produkáltunk, ez nem vezethetett sikerre. Tavaly másként játszottunk.” Petr Čech: „Mélyponton vagyunk. Csatárjátékunk csapnivaló volt, az ellenfél 16-osa előtt megállt a tudomány.”

A spanyol mamutklub, a Real újabb győzelmet ért el, s ezzel továbbra is 100%-os. Igaz, sokáig tartott, amíg belőtte a győztes gólt. A meccset így látták a trénerek – Vicente del Bosque (Real): „Már jobb játékkal is nyertünk mérkőzést, de most az volt a fontos, hogy megszerezzük a három pontot, amely tulajdonképpen azt jelenti, hogy a negyeddöntőben vagyunk. Nem szabad azonban lazítanunk, még nem 100%-os a továbbjutásunk.” Jose Mourinho (FC Porto): „Nem játszottunk rosszul, fokozatosan javult a teljesítményünk. Nem vagyunk elkeseredve. Közel álltunk madridi első győzelmünkhöz. Ez a meccs önbizalmat adott nekünk.”

Leverkusenben a hazai együttes a rájátszásban egyenlített az Arsenal ellen. a meccset így értékelték a szakvezetők: „Klaus Toppmöller (Leverkusen): „Kezdettől fogva offenzívan futballoztunk, gyorsan vezetét akartunk szerezni, aztán kaptunk egy buta gólt. A kiállítás után mindent megtettünk a győzelemért, de csak a döntetlent sikerült kiharcolni.” Arsene Wenger (Arsenal): „Jobb eredményt is elérhettünk volna, főleg amíg 11-en voltunk a pályán. Parlour kiállítása után jól védekeztünk, nem vagyunk elkeseredve az 1:1 miatt.”

Torinóban is más eredményt vártak a szurkolók, nem 0:0-át a spanyol La Coruna ellen.

A KEDDI EREDMÉNYEK – C-CSOPORT: Real Madrid–FC Porto 1:0 (0:0), góllövő: Solari (83.); 70 ezer néző. Sparta Praha–Panathinaikosz Athén 0:2 (0:1), g.: Karagounisz (39.), Konsztantino- (71.); 15 500 néző. Piros lap: Hübschman (86. – Sparta).

1. Real Madrid 3 3 0 0 7:2 9

2. Panathinaikosz 3 1 1 1 2:3 4

3. Sparta 3 1 0 2 3:5 3

4. FC Porto 3 0 1 2 0:2 1

EZ KÖVETKEZIK (február 27.): FC Porto–Real Madrid, Panathinaikosz–Sparta.D-CSOPORT: Bayer Leverkusen–Ar-senal 1:1 (0:0), g.: Kirsten (90.), ill. Pires (56.); 22 500 néző. Piros lap: Parlour (68. – Arsenal). Juventus– La Coruna 0:0.

1. Juventus 3 1 1 1 5:3 4

2. Arsenal 3 1 1 1 4:4 4

3. Leverkusen 3 1 1 1 4:5 4

4. La Coruna 3 1 1 1 2:3 4

EZ KÖVETKEZIK (február 27.): Arsenal–Leverkusen, La Coruna–Ju-ventus.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?