A Slovan átvette a vezetést

Pozsony. Új éllovasa van a bajnokságnak. Mivel a szombatig listavezető nagyszombatiak csak döntetlen eredményt értek el Trencsénben, az FC Košice pedig kikapott a Petržalkától, a Rózsahegyen győztes Slovan került a tabella élére.

Martin Fabuš, a trencséniek gólveszélyes csatára (balról a második) két nagyszombati játékossal, Martin Poljovkával (balról) és Souleymane Fallal (15-ös mezben) csatázik a labdáértTASR-felvételA rózsahegyiek nem játszottak alárendelt szerepet a Slovan elleni meccsen, már az első percben helyzetbe kerültek, Peter Jurčo elügyetlenkedte a ziccert. És éppen ez a játékos döntötte el tulajdonképpen a meccs sorsát, mivel a 9. percben visszarántotta Šlahort és kiállították. Stredák játékvezető azonban a másik oldalon egy hasonló szituáció után nem állította ki Dzúrikot, aki szabálytalanul szerelte Špánikot. Némileg meglepetésnek számít, hogy a hazai együttes mindent a támadásra tett fel, többször kerültek játékosai gólhelyzetbe, de sem Kurty, Bédi és Hazucha lövései nem találtak utat a hálóba. A Slovan a 44. percben szerezhetett volna gólt, Vittek egyedül húzott kapura, Helbich azonban beérte és szerelte. Szünet után is felváltva forogtak veszélyben a kapuk, a vendéglátók fegyelmezetten védekeztek, s nagy kedvvel támadtak. A 69. percben Vittek két védőn is átcselezte magát, Nečashoz játszott, de azt szerelték. A mérkőzés hajrájában Homoláč belépése után megsérült a hazaiak legveszélyesebb csatára, Hazucha. Lecserélése után Vittek lefutotta a hazai védőket, lövése azonban milliméterekkel elkerülte a kaput. Csak a 81. percben szerezte meg a vezetést a Slovan, Nečas szögletrúgása után Vittek talált a hálóba. A mérkőzés képe alapján elmondhatjuk, a Slovan győzelmet szenvedett Rózsahegyen.

Az első perctől kezdve fölénybe kerültek a ligetiek a kassaiak elleni mérkőzésen, s fölényüket már a 17. percben gólra váltották: Maixner lapos lövéssel megszerezte csapata első gólját. A kassaiak a gyors kontratámadásokra helyezték a hangsúlyt, s a 22. percben majdnem gólt rúgtak, M. Sovič kiugratta Kozákot, akinek lövését Čobej üggyel-bajjal hárította. Az első félidő hajrájában kapuja elé szorította ellenfelét a Petržalka, egymásután rúgta a szögleteket, de nem tudott gólt szerezni. Ellenkezőleg, kapott egyet, Kozák átadásával. M. Sovič lefutott a tizenhatosig és biztosan talált a hálóba. A második félidő is viszonylag jó játékot hozott. A 61. percben a vendégek gyors támadása majdnem gólt eredményezett, M. Sovič kétszerre sem tudta átjátszani Čobej kapust. A 67. percben született a mérkőzés második gólja, Suchánek ideális átadást kapott Mikuličtól, lefutotta a védőket és a kapujából kiinduló Rodák mellett beállította a végeredményt.

A Púchov–Žilina meccs első tíz percében mindkét csapatnak volt egy-egy helyzete, de nem tudta azt kihasználni. Utána hosszú időre gyenge játékot produkáltak a csapatok és csak a félidő hajrájában lett izgalmasabb a játék, gól azonban nem született. Az 50. percben Peter Vavrík ívelése elkerülte a kaput, tíz perccel később Breška hasonlóan kivitelezett lövése már a hálóban kötött ki. Utána újabb gólt szerezhetett volna a gyors lábú csatár, de a védők mentettek. A hajrában mindent megpróbált a bajnok, beszorította a hazaiakat, levegőben lógott a gól, de sem Rusnák, sem Sninský lövése nem jutott a hálóba.

Az utolsó Trenčín és az első Trnava összecsapása az első játékrészben gyenge futballt hozott, szinte nem forogtak veszélyben a kapuk. Hiába játszott enyhe fölényben a hazai együttes, gyenge helyzetkihasználása révén nem volt esély a gólszerzésre. Szünet után megváltozott a játék képe. Az 54. percben piros lapot kapott Smak, a trencséniek kapusa (kézzel hárított a tizenhatoson kívül), s ettől a perctől kezdve megélénkült a játék. A 62. percben Kriss és Staňo vezetett egy góllal kecsegtető akciót, ám nem lett belőle semmi, s az ellentámadás után Ďuris szöglete után Spal csukafejessel szerezte a vendéglátók vezető gólját. Ez felpaprikázta a vendégeket, akik nagy hajrába kezdtek, s a 77. percben egy kapu előtti kavarodás után Fall egyenlített. Utána is a Trnava játszott fölényben, megpróbálta maga javára fordítani az összecsapást. A rájátszásban Staňo megszerezte a második hazai gólt, de a bíró lesállás miatt érvénytelenítette.

1. Slovan 10 6 2 2 14:7 20

2. Trnava 10 5 4 1 16:8 19

3. FC Košice 10 4 5 1 16:12 17

4. Púchov 10 5 2 3 12:12 17

5. Žilina 10 5 1 4 16:11 16

6. Inter 10 4 1 5 13:18 13

7. Petržalka 10 3 3 4 12:14 12

8. Dubnica 10 4 0 6 10:12 12

9. Trenčín 10 2 1 7 10:17 7

10. Ružomberok 10 2 1 7 12:20 7

A következő forduló műsora – szeptember 28., szombat, 15.00: Ru-žomberok–Inter, Žilina–Trenčín, Trnava–Petržalka, Košice–Dubnica. 18.00: Slovan–Púchov.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?