A Sahtar az utolsó győztes

Isztambul |

<p>A Sahtar Donyeck nyerte a labdarúgó UEFA Kupa utolsó kiírását, ugyanis szerdán az isztambuli döntőben hosszabbítás után 2-1-re legyőzte a Werder Brement.</p>

Ukrán színekben ez az első nemzetközi kupadiadal, ugyanis a Dinamo Kijev még szovjet csapatként nyert KEK-et kétszer. A Sahtar győztes gólját Jadson szerezte a 97. percben.
A következő idényben az Európa Liga váltja fel az UEFA Kupát.

UEFA Kupa, döntő:
Sahtar Donyeck (ukrán)-Werder Bremen (német) 2-1 (1-1, 1-1, 2-1)

Isztambul, 50 ezer, v.: Luis Medina Cantalejo (spanyol)
gólszerzők: Luiz Adriano (25.), Jadson (97.), illetve Naldo (35.)
sárga lap: Srna (57.), Lewandowski (77.), Ilsinho (87.), illetve Frings (45.), Fritz (82.), Ciolisz (115.), Boenisch (121.)

Sahtar Donyeck:

Pjatov - Srna, Kucher, Csigrinszkij, Rat - Lewandowski, Fernandinho - Ilsinho (Gai, 100.), Jadson (Duljaj, 112.), Willian - Luiz Adriano (Gladkij, 90.)

Werder Bremen:
Wiese - Fritz (Pasanen, 95.), Prödl, Naldo, Boenisch - Niemeyer (Ciolisz, 103.), Frings, Baumann, Özil - Rosenberg (Hunt, 78.), Pizarro


I. félidő:

25. perc: egy előrevágott labdával Luiz Adriano iramodott meg a brémai védők asszisztálása mellett, majd 14 méterről átemelte a kapujából kimozduló Wiesét (1–0).

35. perc: Naldo 25 méteres szabadrúgásából a kapu jobb oldalába tartott a labda, amelyet Pjatov könnyedén védhetett volna, ám az a kezéről a saját kapujába pattant (1-1).

Hosszabbítás:
-------------
97. perc: Srna jobb oldali beadása után Jadson 13 méterről lőtt kapura, Wiese még beleért a labdába, de az így is a jobb alsó sarokban kötött ki (2-1).

Az első félidő elején a Sahtar akarata érvényesült a pályán, több helyzetet is sikerült kidolgoznia, a Werder Bremen pedig eltiltását töltő játékmestere, Diego nélkül tehetetlennek bizonyult, nem volt ötlet a játékában. A játékrész közepén az ukránok vezetéshez jutottak, s ez további lendületet adott a csapatnak, a játék képe alapján akár a meccs is eldőlhetett volna, azonban a németek egy pontrúgást követően hatalmas potyagóllal egyenlítettek. Ez alaposan "megfogta" a Sahtart, a Werder viszont nem tudott veszélyesebb lenni.

A folytatásban egyik gárda sem mert kockáztatni, minden játékos a biztos megoldásra törekedett. Az ukránok ugyan aktívabbak voltak, keresztlabdákkal próbálták megzavarni a Werder védelmét, de komoly helyzetet nekik sem sikerült kidolgozni, így nem esett gól, azaz következhetett a hosszabbítás.

A ráadásban sem változott a játék képe: a Sahtar próbálkozott, de csak óvatosan, míg a Werder erejéből csupán a védekezésre futotta. Jadson aztán váratlanul betalált, ezzel eldöntve a sorozat 51. kiírását, ugyanis az addig is elképzelés nélkül játszó Werder nem tudott újítani.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?