A Prágában remeklő Baji nagyon kedveli a cseh sportolókat

Hatalmas magyar csúcsot futott 110 méter gáton Prágában Baji Balázs, aki az Európai Atlétikai Szövetség Classic Meeting sorozatába tartozó, e heti Josef Odložil Emlékversenyen 13,24 másodperces eredménnyel másodikként ért célba.A számot a dél-afrikai Antonio Alkana nyerte 13,11 másodperccel, ami szi

Hatalmas magyar csúcsot futott 110 méter gáton Prágában Baji Balázs, aki az Európai Atlétikai Szövetség Classic Meeting sorozatába tartozó, e heti Josef Odložil Emlékversenyen 13,24 másodperces eredménnyel másodikként ért célba.

A számot a dél-afrikai Antonio Alkana nyerte 13,11 másodperccel, ami szintén új országos rekord.

A verseny után a 28 éves, szimpatikus békéscsabai magyar gátfutó, akinek eddigi legnagyob sikere a tavalyi amszterdami Európa-bajnokságon szerzett ezüstérme, és aki a tavalyi év legjobb magyar atlétája is volt, készségesen válaszolt kérdéseinkre.

Négy századmásodperccel javította meg a korábbi magyar rekordját. Várta ezt az eredményt itt Prágában?

Az az igazság, hogy ezt az eredményt nem vártam. Tudtam, hogy jó formában vagyok, de nyilván ez még a szezonnak nagyon az eleje. Ez a prágai verseny volt gyakorlatilag az első nemzetközi versenyem, így én sem nagyon tudtam, hogy mire számíthatok magamtól. Az időjárás szerencsére hibátlan volt, a megfelelő szél is segítette a sprintereket, úgyhogy igazából minden adott volt egy jó eredményhez, ami össze is jött. Nagyon-nagyon örülök ennek. Mindig szívesen jövök Prágába versenyezni, mert mindig egy igazán nagyon jó versenyt szerveznek itt, ezentúl még speciálisabb és különlegesebb lesz nekem ez a helyszín, még szívesebben fogok ide visszatérni.

Hányszor indult már a Josef Odložil Emlékversenyen?

A mostani volt alighanem az ötödik rajtom, de már nehéz utánaszámolnom.

Vannak barátai a cseh atléták között?

Több jó barátom is van közöttük, mint például Petr Svoboda, a 110 méteres gátfutás országos csúcstartója. Akármikor találkozunk a különböző nemzetközi versenyeken, mindig van mit mondanunk egymásnak. Ám azt kell, hogy mondjam, hogy az összes cseh sportoló, akit ismerek, nagyon szimpatikus és szívesen látom őket bárhol a világon. Kellemesen meglepett, hogy Bára Špotákovát, a gerelyhajítás kétszeres olimpiai és világbajnokát mennyire érdekli a magyar nyelv, biztosan vele is szívesen elbeszélgetek majd magyarul, ha lesz rá valamelyik világversenyen alkalmam.

Az idei év legfontosabb atlétikai világversenye az augusztusi londoni világbajnokság.

Így van, nekem is a szóban forgó londoni világbajnokság az idei legfőbb célom, hogy itt minél jobb eredményt érjek el. A múlt héten ért véget az atlétikai országos bajnokság Magyarországon, ahol megint sikerült megvédenem a bajnoki címet. Ám a londoni vb-ig még több rangos nemzetközi versenyen indulok, ahol tovább csiszolhatom a formámat, és úgy igazából megmutathatom, hogy mi is van bennem. Nagyon bízom benne, hogy a Prágában elért egyéni csúcsom tovább fog javulni. Habár nyilván nem célom ezt mindig tovább javítani, igazából az lenne a legjobb, ha az elért 13,24 másodperc körüli időt stabilizálni tudnám. Ha ez sikerülni fog, akkor bizonyára a londoni vb-n is jó eredményt érek majd el.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?